Sprawdzałes czy lampka swieci przy włozonym kluczyku czy bez kluczyka?
Wtyczke w lampce masz taka jak na zdjeciu?
Najlepiej wez miernik i przy włozonym kluczyku znajdz napiecie 12V
I pod nie podepnił lampke.
No bez miernika to chyba nie robi się takich modówAliass pisze:Najlepiej wez miernik i przy włozonym kluczyku znajdz napiecie 12V
Aliass pisze:Masz zarówki czy diodyJesli diody to mozesz miec złą biegunowosc
Mam zwykłe żarówki.
Sprawdzałes czy lampka swieci przy włozonym kluczyku czy bez kluczyka?
Sprawdzałem i tak i tak.
Wtyczke w lampce masz taka jak na zdjeciu?
Wtyczkę mam prostą - tylko dwa kabelki dała fabryka 1- szary i 9 czerwono -biały i z tego co był w kupionej lampce wziąłem przewód 2- czarny oraz 8 - brązowy i podpiąłem tak jak było w tym kupionym do fabrycznego.
Najlepiej wez miernik i przy włozonym kluczyku znajdz napiecie 12V
gRZENIU pisze:No bez miernika to chyba nie robi się takich modówAliass pisze:Najlepiej wez miernik i przy włozonym kluczyku znajdz napiecie 12V
I pod nie podepnił lampke.![]()
Niestety nie mam miernika i żaden ze mnie elektryk. Dlatego Muszę mieć "obrazowo" napisane co i jak podłączyć.
według moich schematów to:
Przewód szary to jest przewód od włączenia światełka środkowego lampki po otwarciu drzwi (masa)
Przewód czarny odpowiada za włączenie lampek do czytania map +12V po zapłonie
Przewód brązowy masa
Przewód czerwonystałe +12V
Zrób tak :
Podepnij swój przewód czerwono-biały pod czerwony i czrany w zakupionej lampce , szary do szarego a brązowy do brązowego. Testuj na wyciśniętym włączniku od świateł . tak na pewno będziesz miał +12V
Spróbuj tak i napisz jak poszło ...
Dzisiaj spróbuje trzecie podejście.
Czyli widzę że fabryczny kabel czerwono-biały musi mieć aż dwa kable?Chyba tylko czarny?
A co z podłączeniem do masy auta?
Skoro nie masz miernika to jedyne sensowne podejscie to zabezpieczyc sie w mnóstwo bezpiecznikow i sprawdzac kazdy kabel po kolei ciemne (szary, czarny, brazowy) z czerwonymi i temu podobnymi.megalon pisze:
Niestety nie mam miernika i żaden ze mnie elektryk. Dlatego Muszę mieć "obrazowo" napisane co i jak podłączyć.
A jak widac mozna tez i bez miernikagRZENIU pisze: No bez miernika to chyba nie robi się takich modów![]()
Ja bym chociaż kupił próbówkę 12V w sklepie elektrycznym lub motoryzacyjnym , bo zaraz się to skończy upaloną wiązką w którymś miejscu a potemAliass pisze:Skoro nie masz miernika to jedyne sensowne podejscie to zabezpieczyc sie w mnóstwo bezpiecznikow.megalon pisze:
A wracajac do tematu... u siebie zmieniajac lampke tez mialem kostke na 2 piny i do niej podpięte mam swiatełko srodkowe ale równiez znalazłem zaklejoną tasmą kostke do ktorej mam podłączone te 2 boczne swiatełka... poszukaj czy czasem nie masz jeszcze innej kostki gdzies
schowanej.
A jak widac mozna tez i bez miernikagRZENIU pisze: No bez miernika to chyba nie robi się takich modów![]()