[A]- robert1979gl - Zafira A 2.0 DTI 2004r
-
- Mieszkaniec
- Imię: Robert
- Auto: Opel
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Ale z czujnikiem raz świeca raz nie jak się bardzo mocno pedał hamulca wciśnie to światła się świeca
i dołączyłem do grona osób które wożą nakrętkę do przykręcania tylnej lampy gdzieś w profilu zamkniętym
i niestety nie da się u nie założyć tempomatu brak wtyczki
Pracowita sobota ( zmieniając auto u żony w seicento wymienione świece linka ręcznego oraz tłumik )
Ale z czujnikiem raz świeca raz nie jak się bardzo mocno pedał hamulca wciśnie to światła się świeca
i dołączyłem do grona osób które wożą nakrętkę do przykręcania tylnej lampy gdzieś w profilu zamkniętym
i niestety nie da się u nie założyć tempomatu brak wtyczki
Pracowita sobota ( zmieniając auto u żony w seicento wymienione świece linka ręcznego oraz tłumik )
-
- Mieszkaniec
Czujnik wymieniony ale dalej ten sam cyrk na wyświetlaczu cały czas świeci sprawdź światła stop i mimo ze wciskam pedał nie gaśnie, światła działają dopiero po mocnym wciśnięciu pedału
Ostatnio zmieniony 08 cze 2015, 17:42 przez robert1979gl, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mieszkaniec
- Mieszkaniec
- Mieszkaniec
Spalanie oczywiście nie z tym ładunkiem na dachu
i nieładna pamiątka po jakimś parkingu
ktoś mi zostawił
zadałem też pytanie o odpowiednim dziale co to za wtyczka
i jak się dostać pod bezpieczniki i jaki musi być przekaźnik aby gniazdo w bagażniku zaczęło banglać
Spalanie oczywiście nie z tym ładunkiem na dachu
i nieładna pamiątka po jakimś parkingu
ktoś mi zostawił
zadałem też pytanie o odpowiednim dziale co to za wtyczka
i jak się dostać pod bezpieczniki i jaki musi być przekaźnik aby gniazdo w bagażniku zaczęło banglać
Ostatnio zmieniony 26 cze 2015, 13:14 przez robert1979gl, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mieszkaniec
wczoraj po pracowitej sobocie założone światła przeciwmgielne do przodu, jeszcze przekaźnik i będą ładnie świeciły, na próbę przełożyłem inny i świecą ( nigdy więcej tanich zamienników ) jedno co zauważyłem to ze po wymianie przełącznika zespolonego słabiej świeci podświetlenie zegarów ( przełącznik oczywiście zamiennik ) tanie nie znacz lepsze. Postanowiłem zdiagnozować również czemu nie działa ogrzewanie lusterek. I znalazła się przyczyna, jakiś baran wymienił ( podmienił ) wkłady lusterek. Kabelki są i prąd dochodzi. Problem mam z zapalniczką w bagażniku nie ma prądu pomimo zainstalowania przekaźnika. Ja nie mam w swojej zafirze żadnych przekaźników( miejsca na przekaźniki) za skrzynką bezpieczników tak jak to pisało w innym temacie. Mordka zafiry z przeciwmgłowymi wygląda bajecznie. Fotki wstawię. Przy okazji łożysko oporowe coraz bardziej prosi się o wymianę
wczoraj po pracowitej sobocie założone światła przeciwmgielne do przodu, jeszcze przekaźnik i będą ładnie świeciły, na próbę przełożyłem inny i świecą ( nigdy więcej tanich zamienników ) jedno co zauważyłem to ze po wymianie przełącznika zespolonego słabiej świeci podświetlenie zegarów ( przełącznik oczywiście zamiennik ) tanie nie znacz lepsze. Postanowiłem zdiagnozować również czemu nie działa ogrzewanie lusterek. I znalazła się przyczyna, jakiś baran wymienił ( podmienił ) wkłady lusterek. Kabelki są i prąd dochodzi. Problem mam z zapalniczką w bagażniku nie ma prądu pomimo zainstalowania przekaźnika. Ja nie mam w swojej zafirze żadnych przekaźników( miejsca na przekaźniki) za skrzynką bezpieczników tak jak to pisało w innym temacie. Mordka zafiry z przeciwmgłowymi wygląda bajecznie. Fotki wstawię. Przy okazji łożysko oporowe coraz bardziej prosi się o wymianę
-
- Mieszkaniec
Ostatnio zmieniony 02 paź 2015, 12:09 przez robert1979gl, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mieszkaniec
Też wymieniałem lustro lewe, bo oryginał ledwo co grzał i w jednym punkcie. Kupiłem najtańszy zamiennik (wyszło jakoś 20zł z wysyłką). Lustro oczywiście w porządku, grzeje o połowę słabiej niż prawe oryginalne, ale grzeje równomiernie tylko dłużej, więc za te pieniądze naprawdę nie ma co narzekać, a jednak podgrzewane lusterka to ogromny komfort, a zima się zbliża