Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Najlepiej sprawdzić oscyloskopem jak masz do niego dostęp,wpinasz się w obwód czujnika i kręcisz kołem i od razu widać jak czujnik pracuje,w orginalnym Tech-u jest funkcja oscyloskopu ale to w serwisie..
H,Łajszczak pisze:Najlepiej sprawdzić oscyloskopem jak masz do niego dostęp,wpinasz się w obwód czujnika i kręcisz kołem i od razu widać jak czujnik pracuje,w orginalnym Tech-u jest funkcja oscyloskopu ale to w serwisie..
Jeśli nie działa sam wskaźnik i wskazówka czasami tak dziwnie drga to trzeba sprawdzić wtyczkę licznika, coś tam nie łączy a fejs diagnost. tego nie wykryje.
Ostatnio zmieniony 09 cze 2011, 19:15 przez timi68, łącznie zmieniany 1 raz.
Rozumiem. To szukajmy dalej. Nie jestem pewien, czy przy Twoim silniku jest Immo 1 czy Immo 2. Jeśli jakimś cudem byłoby 1, to wtedy tam też trzeba poszukać błędów
błędów nie ma, furman sprawdzał całe auto... a impuls prędkości jak idzie to na lapie też się zmienia wartość, dodam że od 2ch dni jest odpukać spokój...
Wepnij się z oscyloskopem w przewód niebieski z czerwonym paskiem przy samej wtyczce ABS. Jeśli sygnał będzie zanikał, jest prawdopodobne, że masz zimny lut przy gnieździe