Śledzę Wasze postępowania i jesteśmy coraz bliżej
Zacząłem nawet pod tym względem trochę czytać, jak to działa...
Gratuluję efektów. Ja spędziłem 4 mroźne godziny piątkowej nocy w samochodzie i nie uzyskałem nic własnego na wyświetlaczu. Prawdopodobnie mam problem z wysyłaniem więcej niż pojedynczej ramkipiter28 pisze:Udało mi się wyświetlić dane diagnostyczne podawane przez ECU, teraz tylko pozostało poskładanie tego w całość:)
A na jakiej platformie przeprowadzasz te testy?, może będę mógł w czymś pomóc...Flora pisze:Gratuluję efektów. Ja spędziłem 4 mroźne godziny piątkowej nocy w samochodzie i nie uzyskałem nic własnego na wyświetlaczu. Prawdopodobnie mam problem z wysyłaniem więcej niż pojedynczej ramkipiter28 pisze:Udało mi się wyświetlić dane diagnostyczne podawane przez ECU, teraz tylko pozostało poskładanie tego w całość:)
no to z tą platformą rozstałem się kilka lat temu, chociaż docelowo może to być ciekawe rozwiązanie, ale na tą chwilę osobiście wolę jakikolwiek system operacyjny, w tej chwili używam debiana na malinie + 2x mcp2515, ciekawą opcją jest to że można uruchomić sobie wirtualny socket can'a nie posiadając nawet modułu i testować do woli wysyłanie i odbieranieFlora pisze:Testy prowadzę z użyciem Arduino Mega (ATMega2560) i MCP2551 + MCP2515. Korzystam z gotowej biblioteki do obsługi transceivera i to ona może być problemem. W wolnej chwili spróbuję ją podmienić na coś innego.
Brakuje mi drugiego sniffera żeby sprawdzić co rzeczywiście wysyłam na magistralę.
Jesli chodzi o to okienko pomiedzy stopniami na zewnatrz a zegarkiem to sa tam cztery pola na ktorych mozna wyswietlic kolejno 3,4,3,3 dowolne znaki. Adresy tych pol posiadam jako fotki z czasow skanowania pol adresowychZdenek2007 pisze:Jeśli mogę coś zasugerowaćto w mojej Zafirce (wyświetlacz CID) jest jedno wolne okienko do wykorzystania
Jako że mam klimę półautomatyczną to jest puste okienko od klimatronika.
Tylko nie wiem jakie znaki graficzne można tam wyświetlić