[B] - lukafranco - ZB 1.8 Benzyna, OPC Line
Cześc, dzieki wszystkim za mile powitanie.
Zdjecia zs srodka auta dodam jakos po weekendzie
.
Jesli chodzi o naprawy ktorych musialem sie podjac po zakupie auta a o których to nasi zachodni koledzy nie wiedzieli to było to:
1. Układ wydechowy tzn rura z Łacznikiem i oba tłumiki - w sumie to wymagajacy natychmiastowej naprawy był łącznik elastyczny a reszta wytrzymałaby moze jeszcze z pół roku dlatego postanowilem wymienic całość. tylko ze nic nie buczało.
2. Osłona przegubu lewy przód.
3. Pasek klinowy.
4. tarcze z tlockami tył - ale to juz na miejscu podczas zakupu stargowałem sie na ich naprawę.
5. wymiana tylnej uszczelki olejowej wału korbowego - tego jeszcze nie robiłem i odrazu chcialbym sie was zapytac czy juz to naprawiać czy poczekac jeszcze?
Mechanik u ktorego naprawiam auto mowi zeby jeszcze z tym jezdzic bo Ople "tak maja" i po naprawie moge z tym wrocic za jakis czas do niego.
Kazal mi obserwowac poziom oleju -( jak narazie nic nie ubywa) i czy cos kapie - nic nie kapie - poprostu zbiera sie tam kropla oleju i tak sobie caly czas tam jest.
6. Przy okazji wymieniłem sobie rozrząd(Zoska na majechane 120 tys ale wolałem nie czekać), filtr kabinowy oraz powietrza.
Tak jak juz wczesniej wam wspomnialem o wszystkim poinformowałem sprzedawce przesłałem wycene i otrzymał Euro na konto.
Dodatko dokupiłem sobie dywaniki gumowe i kolpaki na zimówki.
Koła zimowe dostałem do auta od sprzedawcy ale musiałem sie o nie upomniec (dwa razy:)0.
Wiec jak widac nie ma nigdzie prezentów i super idealnych aut, ja jednak jestem zadowolony ponieważ odzyskałem kase naprawiłem auto, wiem ze ma orginalny przebieg i nie była bita.
Pozdrawiam
Zdjecia zs srodka auta dodam jakos po weekendzie
.
Jesli chodzi o naprawy ktorych musialem sie podjac po zakupie auta a o których to nasi zachodni koledzy nie wiedzieli to było to:
1. Układ wydechowy tzn rura z Łacznikiem i oba tłumiki - w sumie to wymagajacy natychmiastowej naprawy był łącznik elastyczny a reszta wytrzymałaby moze jeszcze z pół roku dlatego postanowilem wymienic całość. tylko ze nic nie buczało.
2. Osłona przegubu lewy przód.
3. Pasek klinowy.
4. tarcze z tlockami tył - ale to juz na miejscu podczas zakupu stargowałem sie na ich naprawę.
5. wymiana tylnej uszczelki olejowej wału korbowego - tego jeszcze nie robiłem i odrazu chcialbym sie was zapytac czy juz to naprawiać czy poczekac jeszcze?
Mechanik u ktorego naprawiam auto mowi zeby jeszcze z tym jezdzic bo Ople "tak maja" i po naprawie moge z tym wrocic za jakis czas do niego.
Kazal mi obserwowac poziom oleju -( jak narazie nic nie ubywa) i czy cos kapie - nic nie kapie - poprostu zbiera sie tam kropla oleju i tak sobie caly czas tam jest.
6. Przy okazji wymieniłem sobie rozrząd(Zoska na majechane 120 tys ale wolałem nie czekać), filtr kabinowy oraz powietrza.
Tak jak juz wczesniej wam wspomnialem o wszystkim poinformowałem sprzedawce przesłałem wycene i otrzymał Euro na konto.
Dodatko dokupiłem sobie dywaniki gumowe i kolpaki na zimówki.
Koła zimowe dostałem do auta od sprzedawcy ale musiałem sie o nie upomniec (dwa razy:)0.
Wiec jak widac nie ma nigdzie prezentów i super idealnych aut, ja jednak jestem zadowolony ponieważ odzyskałem kase naprawiłem auto, wiem ze ma orginalny przebieg i nie była bita.
Pozdrawiam
- basti_seba
- Mieszkaniec
- Imię: Seb
- Auto: ZC 1.4T Enjoy
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: B14NEL
- Debiutant
- Imię: Janusz
- Auto: Opel Zafira Tourer 1.4
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A14NET
Zadowolenia z jazdy, bezawaryjnej , p. s tez mam w benzynie tylko Zafirke zagazowałem. A jak Ty?
Ostatnio zmieniony 11 paź 2015, 20:09 przez BZYCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
Tak samo mówiłem. Zrobiłem ponad 7000 w rok.lukafranco pisze:Gazu na dzien dzisiejszy nie chce zakladac - za mało km/rok robie do gazu.
ale nie mowie nie posmigam z rok podlicze i zobacze.
Niestety ekonomia górą. Przy spalaniu średnim na poziomie 13 l 98 Pb, kosztorys robi się prosty.
Wytrzymałem rok. Od ponad miesiąca mam instalacje BRC. Juz zrobione ponad 3000 km.
Jak potrzebuję faktycznie pogonić auto to przełączam na benzynę i wtedy zaczyna się frajda zwana OPC ...