[A] - wojtowca - Moja "Zośka" 2,2DTI 2002r SELECTI
- wojtowca
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: Opel Zafira A
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y22DTR
Chciałem kupić tanie alu 15tki obojętnie jakie byle weszły bo takie mam zimówki które mają teraz 3ci sezon. Cel jest zamierzony ponieważ jak "dojade" zimówki i letniaki to wtedy 15tki sprzedam, 16tki z letnich na zimowe a na lato zakupie ranty 17tki .
- norris_85
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: ZA OPC 290KM/428Nm
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
niestety nie jest tak pięknie w OPC ori maja ET 47, Leny (poprzedni właściciel mojej) założył z ET 35 czyli różnica 12mm i na hopach od ok 90km/h zaczynały się przycierki jak zmieniasz to korzystaj z kalkulatorów (podanych w temacie dot felg i opon) celem sprawdzenia bo nie tylko ET się liczy ale także szerokość i rozmiar felgi. te trzy parametry razem obrazują jak koło będzie umiejscowione...wojtowca pisze:Gdzieś wyczytałem wczoraj, że maks do 15mm mniejsze ET można założyć.
a co do pyt z deklami czy bez? oba się ładnie prezentują ale IMHO jakoś nieco lepiej wyglądają bez dekli, jednak osobiście dekle bym założył żeby syf nie odkładał się we wnękach na śruby - w końcu mają spełniać nie tylko rolę estetyczną
- wojtowca
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: Opel Zafira A
- Oznaczenie silnika: Y22DTR
Dzięki koledzy za te słowa , naprawdę nie mogłem zdecydować które wrzucić a już nie mówię o dobrym wyborze do konkursu . Dlatego zadecydowała, jak to mówi Seba- Monik .