Język ojczysty w BC

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
gRZENIU
Zafiromaniak
Imię: Grzegorz
Auto: Signum
Model: Polift
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#46 Post autor: gRZENIU »

GOTI, No zgadza się ale chodzi o to aby on na stałe został ,a nie po wyłączeniu zapłonu i włączeniu powrócił do angielskiego ...
GOTI

#47 Post autor: GOTI »

Jak zmieniłem u siebie na polski to pozostał on do dnia dzisiejszego - ponad pół roku :)
Co prawda w AH, ale to jest to samo
Awatar użytkownika
gRZENIU
Zafiromaniak
#48 Post autor: gRZENIU »

No właśnie w Zosi kolegi wraca za każdym razem do angielskiego ... Nawet jak OP-Com-em zmienimy to po ponownym włączeniu zapłonu wraca do angielskiego ... :?: :?:
MARK-62

#49 Post autor: MARK-62 »

gRZENIU pisze:No właśnie w Zosi kolegi wraca za każdym razem do angielskiego ... Nawet jak OP-Com-em zmienimy to po ponownym włączeniu zapłonu wraca do angielskiego ... :?: :?:
A jaki masz wyświetlacz?
Jeśli masz radio CD30 MP3 i wyświetlacz CID to j.polski ustawisz op-com i będzie na stałe o ile nie naciśniesz przycisku SETTING naciśnięcie przycisku powoduje zmianę języka.
Jeśli masz radio CD30 MP3 i wyświetlacz BID to j.polski jest na stałe.
Awatar użytkownika
gRZENIU
Zafiromaniak
#50 Post autor: gRZENIU »

MARK-62, Chyba wyświetlacz CID ( w tym momencie nie mam jak sprawdzić) . czyli jeżeli OP-Com-em zmienię język to będzie dopóki nie naciśnie się przycisku setting :?: :?: :?:
A tak ogólnie to nie ma możliwości zmienić język w radiu CD30 MP3 z wyświetlaczem CID aby był na stałe :?: :?: :?:
MARK-62

#51 Post autor: MARK-62 »

Tak jak napisałem wyżej:)))
To nie wiesz jaki masz wyświetlacz?
CID to wyświetlacz kolorowy!!!! :mrgreen:
Awatar użytkownika
gRZENIU
Zafiromaniak
#52 Post autor: gRZENIU »

To kolegi Zosia a teraz nie jesteśmy w PL ... Z kolei jak zaczoł mówić o wymianie panelu Climatronika to starałem się znaleść temat w którym bym kolegę utwierdził ,że ta wymiana nic nie da...

A wyświetlacz ma taki jak kolega :
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... sc&start=0
( ostatnie zdjęcie na pierwszej stronie)
Ostatnio zmieniony 13 paź 2015, 07:41 przez gRZENIU, łącznie zmieniany 1 raz.
Rafoooo

#53 Post autor: Rafoooo »

BID
drahe
Mieszkaniec
Model:

#54 Post autor: drahe »

gRZENIU pisze:To kolegi Zosia a teraz nie jesteśmy w PL ... Z kolei jak zaczoł mówić o wymianie panelu Climatronika to starałem się znaleść temat w którym bym kolegę utwierdził ,że ta wymiana nic nie da...

A wyświetlacz ma taki jak kolega :
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... sc&start=0
( ostatnie zdjęcie na pierwszej stronie)
Dowiedz się dokładnie jaki ma wyświetlacz bo przy BIDzie nie ma żadnych problemów z ustawieniem polskiego.
Jak ma klimatronik to na stówę ma GIDa.BID nie obsługuje klimatronika!
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
Rafoooo

#55 Post autor: Rafoooo »

drahe pisze: Jak ma klimatronik to na stówę ma GIDa.BID nie obsługuje klimatronika!
.... No fakt :ok:........ I stąd problem z językiem Pl. :/
MARK-62

#56 Post autor: MARK-62 »

Jak kolega drahe napisał BID nie obsługuje klimatronika.
Ale jak ma radio CD30 MP3 i GID-a to j.polski też jest na stałe tylko tak jak przy CID nie naciskamy przycisku SETTING bo zmienia język. :x
Rafoooo

#57 Post autor: Rafoooo »

MARK-62 pisze: Ale jak ma radio CD30 MP3 i GID-a to j.polski też jest na stałe tylko tak jak przy CID nie naciskamy przycisku SETTING bo zmienia język. :x
.... niestety się nie zgodzę z tym...... po paru próbach już mi się odechciało zmian, po mimo nie przyciskania Setting'a i tak wraca do angielskiego przy którymś tam odpaleniu auta :/
MARK-62

#58 Post autor: MARK-62 »

Mówimy tu o CD30 MP3 i wyświetlaczu GID i CID nie o CD70.
Miałem taki zestaw u siebie do puki nie kupiłem CD70 j.polski był cały czas przez pół roku dlatego jestem pewien że jest na stałe.
Rafoooo

#59 Post autor: Rafoooo »

Ja też mam GID'a i CD30 MP3 .... i tak jak mówię, język po zmianie w OP-COM'ie, bo innej możliwości nie mam znika. Może to jest zależne od rocznika i rodzaju wyświetlacza? (dwu lub trzy liniowy) Nie wiem, ale sprawdzałem tę opcje wiele razy.
Awatar użytkownika
gRZENIU
Zafiromaniak
#60 Post autor: gRZENIU »

Rafoooo pisze:Ja też mam GID'a i CD30 MP3 .... i tak jak mówię, język po zmianie w OP-COM'ie, bo innej możliwości nie mam znika. Może to jest zależne od rocznika i rodzaju wyświetlacza? (dwu lub trzy liniowy) Nie wiem, ale sprawdzałem tę opcje wiele razy.
W przypadku mojego kolegi robi się to samo , zawsze wraca do j.angielskiego ... (ten sam zestaw GID + CD30 MP3 )....

Rafoooo myślisz ,że to przez wyświetlacz :?: :?: :?: A może samo radio trzeba po 2007r. szukać :?: :?: :?:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”