Ma ktoś może rozpiskę pinów ? interesuje mnie głównie sygnał obrotów silnika.
Pozdrawiam!
Moderator: Sebu$
to nie wtyczka od mechanicznego tempomatugRZENIU pisze:dam1981, Wydaje mi się ,że to wtyczka od Tempomatu na linkę ??? Ale ręki sobie odciąć nie dam ...

Bo i wtyczki nie są oryginalne... Ta 6-pinowa to powiedzmy "uniwersalna" kostka. Kiedyś takie spotykało się m.in. w 126p fabrycznielbg pisze:Pytanie moje dotyczy przeznaczenia wtyczki ze zdjęcia, wtyczka jest przy reflektorze po stronie kierowcy. Dodatkowo niżej widać jeszcze drugą wtyczkę ( dwu pinową). Dodam, że reflektory mojej Zosi nie są oryginalne.
[url=http://images78.fotosik.pl/33/a0f954515d6b7cafmed.jpg]Obrazek[/URL]
Kiedyś mój mechanik mówił coś o podłączeniu odpowietrzenia zbiornika paliwa (benzyna) właśnie przy filtrze powietrza...Radziq pisze:Dziś podczas przeglądu silnika zauważyłem pewien element znajdujący się z tyłu silnika po lewej stronie za filtrem powietrza. Wydaje mi się, że powinien być tam podłączony jakiś wężyk, jednak nigdzie luźnego wężyka nie mogę znaleźć. Proszę o podpowiedź co to jest za element i czy faktycznie powinno być tam coś podłączone.
Kształtem podobne, ale to od klimy jest takie srebrne (aluminium) i zazwyczaj wentyle są wyposażone w plastikowe nakrętki zabezpieczające przed brudem. W sumie to teraz sam mam zagwostkę - zdjęcie pokazuje za mało "tła" pod maską i trudno ten element jednoznacznie umiejscowić pod maskąwamka18 pisze:A nie jest to przypadkiem wejście do podłączenia przewodu podczas napełniania klimy.