Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam. Mam pewien problem a mianowicie jakiś czas temu po wizycie na myjni zauważyłem wodę za tylną szybą w środku samochodu (bagażnik). Po niedługim czasie szyba razem z uszczelką zaczęła odstawać więcej i jest to już bardzo widoczne. Chciałbym tą usterkę usunąć samodzielnie może ktoś z Was miał podobny problem i udało się go samodzielnie usunąć.
Proszę o jakieś wskazówki rady. Dziękuję i pozdrawiam.
Wydaje mi sie ,że najprościej będzie jak wytniesz ta szybę i na nowo ja wkleisz, bo chyba nie ma sesnu pakowac w te odstające miejsca jakiegoś silikonu
witam.ta szyba nie jest wklejana tylko przykręcana do karoserii zdaje się że 4 plastikowymi nakrętkami,aśruba jest wpuszczona w ramkę szyby.pewnie puściła śruba,ściągnij plastiki wokół szyby wszystko zobaczysz pozdrawiam
Musiałbym zdemontować tapicerkę od środka się tam dostać ? Przypominam że chodzi tutaj o szybę boczną tylną ( karoseryjną ). Dzwoniłem do fachowców od szyb i mówią, że trzeba wycinać, auto zostawić na parę godzin. Do końca też im nie wierzę bo już różne bajki słyszałem od speców i na różne tematy.
Mogę bez obaw zdemontować jasne plastiki mimo tego że jest tam poduszka powietrzna ?
Trochę mocno siedzą ,a ja nie chcę czegoś uszkodzić. Jest na to jakiś patent ?
Wystarczyło tylko dokręcić czy użyć jakiegoś uszczelniacza ?
witam.jak z poduchami nie wiem u mnie tam niema.szyba jest montowana na śruby ,które są zatopione w gumie wokół szyby(u mnie się zruszyły nie można było dokręcić poszedł silikon i spokój)przechodzą przez otwory w karoserii i łapią je nakrętki
Zafirek pisze:witam.ta szyba nie jest wklejana tylko przykręcana do karoserii zdaje się że 4 plastikowymi nakrętkami,aśruba jest wpuszczona w ramkę szyby.pewnie puściła śruba,ściągnij plastiki wokół szyby wszystko zobaczysz pozdrawiam
Jest aż 8 nakrętek , wczoraj kleiłem ją ba silikon bo mi kapało do bagażnika.