http://moto.gratka.pl/tresc/opel-zafira ... c01e0916,1

Moderator: Tunio999

Poprawcie mnie, jeśli się mylę, ale w przypadku gdy mamy f-rę wystawiona przez sprzedającego, opłacone wszystkie opłaty niezbędne, wykupione OC (tymczasowe) - tak jak jest to w tym konkretnym przypadku zgodnie z opisem - samochodem można wracać na kołach? Dokładnie tak miałem kupując Zofię u Andrzeja2506 i nie było mowy o jakimkolwiek powrocie "na własne ryzyko"?rafaellowarszaw pisze:dodatkowo holowanie (laweta)- auto nie ma dowodu rejestacyjnego (tak skąd pochodzi musiało być wyrejestrowane!!!)
Ja teraz z miesiąc temu kupowałem zafirkę . I jak u ciebie wszystko opłacone oprócz recyklingu ( 500 zł ) handlarz nawet mi już dał wypełniony druk zapłaciłem razem z opłata za rejestrację w kasie WK.robinofsherwood pisze:Poprawcie mnie, jeśli się mylę, ale w przypadku gdy mamy f-rę wystawiona przez sprzedającego, opłacone wszystkie opłaty niezbędne, wykupione OC (tymczasowe) - tak jak jest to w tym konkretnym przypadku zgodnie z opisem - samochodem można wracać na kołach? Dokładnie tak miałem kupując Zofię u Andrzeja2506 i nie było mowy o jakimkolwiek powrocie "na własne ryzyko"?rafaellowarszaw pisze:dodatkowo holowanie (laweta)- auto nie ma dowodu rejestacyjnego (tak skąd pochodzi musiało być wyrejestrowane!!!)
Ja teraz z miesiąc temu kupowałem zafirkę . I jak u ciebie wszystko opłacone oprócz recyklingu ( 500 zł ) handlarz nawet mi już dał wypełniony druk zapłaciłem razem z opłata za rejestrację w kasie WK.
Maj 2015rafaellowarszaw pisze: Auto, aby przeszło przegląd musi mieć tablice PL (te tymczasowe czerwone)!!!!
Auto żeby jeździło po Polskich drogach musi mieć dowód tymczasowy-
Bo jak nie ma dowodu to jak można zrobić przegląd i co najlepsze...
Rafał
No to miałeś sytuację taką jak ja . Ale nikt Cię nie skontrolował i nie miałeś kolizji ???? To i się ok skończyło . Ja też miałem przegląd od handlarza na kartce i zarejestrowałem auto i przegląd mi wbili do dowodu.gRZENIU pisze:
Maj 2015
Nie zgodzę się z tobą ... Ja kupiłem moją Zosie w komisie i miałem opłacone tłumaczenia , recykling , akcyzę , oprócz przeglądu , a tablice miałem Francuskie . OC dostałem komisowe . Zrobiłem przegląd na kartce i poruszałem się na tych tablicach przez parę dni.