Podświetlenie tablicy wskaźników, czasem znika....
Moderator: Sebu$
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Spoko chłopaki jest to iście możliwe najlepsze łopatologiczne rozwiązanie techniczne
A tak poważniej to średnio jakoś widzę walenie pięścią w plastiki. To nie stary Rubin 702P osadzony na lampach i średnio dobrych gniazdach stykowych, gdzie faktycznie walnięcie pięścią rozwiązywało 99% problemów
A tak poważniej to średnio jakoś widzę walenie pięścią w plastiki. To nie stary Rubin 702P osadzony na lampach i średnio dobrych gniazdach stykowych, gdzie faktycznie walnięcie pięścią rozwiązywało 99% problemów
-
- Zafiromaniak
- Imię: Mar
- Auto: Opel Zafira A
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Kurcze u mnie ten problem nasila się jak jest jesień/zima... Nie wiem czemu
A może uszkodzony jest multitimer, w skrzynce bezpieczników? Któryś pin zaśniedział? Bo problem pojawia się hmmmm głównie właśnie na jesieni/zimie jak jest duża wilgoć...
P.S.Prędkość migania nie zależy od tego jak mocno jest ustawiona jasność podświetlenia deski rozdzielczej...
A może uszkodzony jest multitimer, w skrzynce bezpieczników? Któryś pin zaśniedział? Bo problem pojawia się hmmmm głównie właśnie na jesieni/zimie jak jest duża wilgoć...
P.S.Prędkość migania nie zależy od tego jak mocno jest ustawiona jasność podświetlenia deski rozdzielczej...
Witam
mam taki problem, odpalam Zafirkę jadę ok 70-100 km i gaśnie mi podświetlenie zegarów (prędkościomierz, obrotosciomierz, wskaznik paliwa i temperatury), po wyłaczeniu silnika i po kilkugodzinnym postoju wszystko wraca do normy i podświetlenie dalej działa, jednak po przejechaniu wspomnianej wyżej odległości sytuacja się powtarza i trwa to juz jakiś czas. Czy ktoś z Was spotkał się z podobnym przypadkiem?
mam taki problem, odpalam Zafirkę jadę ok 70-100 km i gaśnie mi podświetlenie zegarów (prędkościomierz, obrotosciomierz, wskaznik paliwa i temperatury), po wyłaczeniu silnika i po kilkugodzinnym postoju wszystko wraca do normy i podświetlenie dalej działa, jednak po przejechaniu wspomnianej wyżej odległości sytuacja się powtarza i trwa to juz jakiś czas. Czy ktoś z Was spotkał się z podobnym przypadkiem?
Witam,
Odkopię nieco ten temat. Odwiedził mnie dzisiaj kolega Zafirą A 2002 rok 1.8 16V Nie działa mu podświetlenie zestawu wskaźników i konsoli środkowej i nie wiem czy to ważne, ale nie świeci mu też oświetlenie tablicy rejestracyjnej. Zdemontowaliśmy deskę i wymontowaliśmy zestaw wskaźników. Wymieniliśmy w nim wszystkie żaróweczki, potem wymieniliśmy żarówki w konsoli środkowej i dalej nic. Nie świecą. Co dziwne, podświetlenie komputera działa, ale nie da się go ściemnić. Pomóżcie proszę, może ktoś z Was miał taki problem i go rozwiązał ? Może jest jakieś miejsce w które trzeba zaglądnąć ? Czekam na Waszą pomoc ! Pozdrawiam. Piotr.
Odkopię nieco ten temat. Odwiedził mnie dzisiaj kolega Zafirą A 2002 rok 1.8 16V Nie działa mu podświetlenie zestawu wskaźników i konsoli środkowej i nie wiem czy to ważne, ale nie świeci mu też oświetlenie tablicy rejestracyjnej. Zdemontowaliśmy deskę i wymontowaliśmy zestaw wskaźników. Wymieniliśmy w nim wszystkie żaróweczki, potem wymieniliśmy żarówki w konsoli środkowej i dalej nic. Nie świecą. Co dziwne, podświetlenie komputera działa, ale nie da się go ściemnić. Pomóżcie proszę, może ktoś z Was miał taki problem i go rozwiązał ? Może jest jakieś miejsce w które trzeba zaglądnąć ? Czekam na Waszą pomoc ! Pozdrawiam. Piotr.
- PSiejka
- Przeglądacz
- Imię: Paweł
- Auto: Zafira B 1.9CDTi
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Jak włączam światła, to gaśnie mi szafa i komputer. Oświetlenie działa. Po przekręceniu kluczyka, bez świateł licznik i komputer są normalnie podświetlone, gdzie szukać usterki?
Z góry dziękuję za pomoc.
Dziękuję również za linki do tematów.
Jak włączam światła, to gaśnie mi szafa i komputer. Oświetlenie działa. Po przekręceniu kluczyka, bez świateł licznik i komputer są normalnie podświetlone, gdzie szukać usterki?
Z góry dziękuję za pomoc.
Dziękuję również za linki do tematów.
- Tazz
- Zafiromaniak
- Auto: Mercedes Benz E klasa
- Model: S211
- Oznaczenie silnika: M112
Pokretlo od przyciemnianie oświetlenia ruszałeś?
Byly:
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Ford Focus (1.6 TDCI) Htb
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Daihatsu Materia 2008 (1.3)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
- Tazz
- Zafiromaniak
- Auto: Mercedes Benz E klasa
- Model: S211
- Oznaczenie silnika: M112
Byly:
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
- Mariusz
- Zafiromaniak
- Imię: Mariusz
- Auto: ZB OPC Line
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Mój kumpel w vectrze też bawił się pokrętłem, a potem wpadł w panikę że podświetlenie mu padło. Przyjechał do mnie i po sprawie. Najlepiej podchodzić do problemu na chłodno.