Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mnie tam się podoba.Szkoda że nie podał vin-u przynajmniej nie zauważyłem
Osobiście drażni mnie jak gostek pisze "Śliczna"
Jak będziesz ją macał to bez emocji :> Bo pośpiech jest złym doradcą może gostek jeszcze zjedzie z ceny
Dzwoniłem, pan wydaje się miły Malowany był tylny zderzak i klapa bez wymian części. Jest drugi komplet kół zimowych. Silnik suchy ale mówi że się nie przyglądał od spodu. O rozkodowanie VIN już napisałem w innym temacie.
Hej.
Kolego zadaj temu człowiekowi, jak możesz wrócić na kołach do domu- To auto nie ma tablic!!! a to znaczy że nie ma dowodu...
Zapewne o tym się dowiesz "na miejscu" i za dodatkową opłatą przewiozą Ci autko pod dom...
Może się czepiam takiego szczegółu ale..
Jeżeli jest śliczna, stan idealny i bezwypadkowa to dlaczego miała malowany tylni zderzak klapę (przyjrzyj się czy już Ruda się tam nie zakrada)..
Obejrzyj dokładnie czy nie ma wycieków
rafaellowarszaw pisze:Hej.
Kolego zadaj temu człowiekowi, jak możesz wrócić na kołach do domu- To auto nie ma tablic!!! a to znaczy że nie ma dowodu...
Zapewne o tym się dowiesz "na miejscu" i za dodatkową opłatą przewiozą Ci autko pod dom...
Może się czepiam takiego szczegółu ale..
Jeżeli jest śliczna, stan idealny i bezwypadkowa to dlaczego miała malowany tylni zderzak klapę (przyjrzyj się czy już Ruda się tam nie zakrada)..
Obejrzyj dokładnie czy nie ma wycieków
pozdrawiam
Rafał
ok przyjrzę się dokładnie temu tyłowi. Zaproponował mi lawetę za 100 - mam do niego jakieś 30km lub jak zarejestruję to odbiorę z moimi tablicami. Gryfino to małę miasteczko, obawiam się że nie będzie możliwości zbadania czujnikiem lakieru i podpięciem pod kompa. Jest jakiś sposób żeby pokazało ewentualne błędy? Bodek dziękiza VIN
Ostatnio zmieniony 01 lis 2015, 20:58 przez maciasgo, łącznie zmieniany 1 raz.
Witaj ponownie.
Skoro jesteś ze Szczecina (tak masz w opisie) t osprawdź na allegro bądź innych serwisach, gumtree, olx- tam często można "wypożyczyć" za 10-20zł/24h taki profesjonalny miernik.
Dobrze, żebyś wcześniej poprosił kogoś znajomego o ewentualną pomoc- uwierz mi. Jak pojedziesz, to będziesz tą Zafirką "podjarany". Warto wtedy, aby ktoś na chłodno ją obejrzał...
Co sprawdzić..
Standartowo..
Kierownica, meszek- czy nie są wytarte...
Sprawdź też rok prod. wszystkich szyb (szczególnie tylnej).
Stań centralnie przed i za Zośką- wszystkie linie od pokrywy silnika/ klapy muszą być symetryczne- takie same szczeliny...
Sprawdź wszsykie dokumenty- tłumaczenia, oryginalną umowę kupna- sprzedaży, dokładnie popatrz, czy wszędzie masz podane, jaki był licznik....
Autko ma książkę ASO. Pooglądaj ją dokładnie- Czy wszystkie wpisy wykonywała jedna osoba, kiedy był ostatni wpis..
Taki prosty sposób- Sprawdź rok prod. książki- zazwyczaj jest na ostatniej str (nie możliwe jest aby książka była np. z 2009r a wpisy były z 2005-serwisy nie robią Duplikatów)..
Warto też ... Porównać sobie +- co ie były wykonywane przeglądy (szczególnie porównaj sobie ost. wymianę oleju z kartką w silniku (jeżeli jest))...
propo tej klapy- Nie bój się jej dokładnie obejrzeć, ba.. nie wahaj się i podnieś z tyłu wykładzinkę, zobacz czy nie była bita z tyłu, czy nie ma jakiś spawów i czy tam nie ma rdzy...
Podpytaj sięfaceta, kiedy były płyny zmieniane, rozrząd, koło dwumasowe(jeżeli istnieje),
Popatrz, kiedy był aku wymieniany, jaki był rok i tydzień produkcji opon...
(takie pierdółki ale wtedy awsze jest możliwość, że coś możesz dodatkowo wychwycić)
A jeszcze jedno.
Zadzwoń do ASO w Szczecinie i się podpytaj, czy właściciel może sprawdzić historię po Nr. Vin i ile taka przyjemność kosztuje.. Nie wiem jak w innych miastach ale w W-wie jak zadzwoniłem i powiedziałem taką formułkę, to facet z serwisu był gotowy mi podać info od a-z o mojej Zoście i to za Free.. Warunek był jeden. Musiałem przyjechać z dowodem...
Jeżeli u Ciebie jest taka możliwość to jak już się na to zdecydujesz to nie wahaj się podjechać w "właścicielem" do ASO na takie spr... ba. Moim zdaniem możesz wtedy podjechać nawet na taki przegląd- ok 300zł ale Ci ją spradzą konkretnie...
Dobrze gada. Emocje złym doradcą. Mnie miernik lakieru dał sam handlarz a jak zapytałem czy mogę się podłączyć lapkiem to dał klucze i poszedł.
Miałem kumpla i mechanika i blacharz do tego.
A na koniec jeszcze kazałem wpisać na Fakturze przebieg i że auto bezwypadkowe skoro tak mnie gość zapewniał
Juz po oględzinach. Samochód ładnie się prezentuje. Miernikiem lakieru wyszła szpachla na lewym tylnym błotniku na samym rogu przy zderzaku. Ponoć jeszcze Niemiec jakies 4-5 lat temu to miał uszkodzone. Sprzedający o tym mówił. Gora błotnika nie malowana. Reszta samochodu w okolicach 100-140 um więc chyba po polerce? Z wypedałowania pokazało ECN013602 z tabeli kodów wyczytałem 0136 Sygnał sondy ? 2 za wysoki - poprawcie mnie jeśli się myle. Na dole silnika kolanko wydechu "pierdziało". Cenę utargowałem o opłaty - warto? Silnik suchy po wyjęciu bagnetu - brak dymka. W ogłoszeniu trochę się pomylił z poduszkami bo jest 6 i z tyłu szyby na korbę. Kiera wydaje się OK trochę poobdzierana wajha hamulca ręcznego. Wszystkie szyby 2005. Co myslicie?
Ostatnio zmieniony 02 lis 2015, 15:02 przez maciasgo, łącznie zmieniany 2 razy.