cieknący zbiorniczek spryskiwacza ZB

Posty na tematy techniczne, które nie pasują do żadnego innego działu technicznego, np. HowTo, porady wykonane przez użytkowników.

Moderator: Mariusz

Wiadomość
Autor
Anony Mous

cieknący zbiorniczek spryskiwacza ZB

#1 Post autor: Anony Mous »

witam ,dzis wszedlem do garazu....i przywitał mnie miły prefumowany zapach.....i tu mała niespodzianka....plama płynu na podłodze.....wstepne oględziny i diagnoza....w obudowie na spodzie zbiorniczka zrobiła sie jakas mikro-dziurka...i tak sobie kapałao całą noc.

1 czy ktos z was doswadzczyl takiej przygody?
2. Czy szpece od spawania towrzycz sztucznych moga cos takiego zalepić?
3. Jak się demontuje taki zbiorniczek? patrząc na fotke widze dwa punkty mocowania.Czy da rade je wykrecic bez scigania grilla?

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/482 ... 5e4d4.html

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#2 Post autor: MieHor »

Nie wiem może się mylę, ale bez zdjęcia nadkola nie obejdzie się, a żeby było łatwiej to pewnie i koła

Lorry
Zafiromaniak
Imię: Grisza
Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
Model: ZBZAAF
Oznaczenie silnika: Z22yh20LET

#3 Post autor: Lorry »

Co do ściągania tego nie mam pojecia, a pospawać chyba dadzą rade ale chyba lepiej sprawdzić najpierw czy skórka warta wyprawki tzn ile kosztuje nowy zbiorniczek ;)

Anony Mous

#4 Post autor: Anony Mous »

i po problemie....używki chodza po 150zl....wiec nie było mi to na ręke plus wymiana....trzeba najprawdopodobie sciagac zderzak....a na pewno grill. Wziąłem ten klej na gorąco co sie wkłada naboje do pistoletu i powiem ze trzyma wyjątkowo mocno. Najpierw zrobiłem próbe w postaci małej kropki....i nie mogłem jej zedrzec paznokciem.....tak wiec...wylałem na dziurke
jakieś 4 cm2 kleju i jest ok.....mam nadzieje ze mrozy nie skruszą tego kleju...

Awatar użytkownika
kwazaar
Mieszkaniec
Model:

#5 Post autor: kwazaar »

w razie jakby dalej przeciekało zawsze możesz podjechać do kogoś kto zajmuje się spawaniem plastików i za parę zł sprawa załatwiona
w poszukiwaniu godnego następcy ZB OPC :)
edit: następca znaleziony... zobaczymy czy okaże się godny :)

darkp1

#6 Post autor: darkp1 »

Miałem takie pęknięcie w swoim zbiorniku, jakieś 3cm na 2mm i pospawali za free :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna technika”