Nie działa nawiew, klima i ogrzewanie lusterek
Moderator: Sebu$
Nie działa nawiew, klima i ogrzewanie lusterek
Wszystko nagle przestało działać. Bezpieczniki sprawdziłem i wszystkie OK. Czy jest jakiś inny ukryty? A może jakiś przekaźnik lub zupełnie coś innego? Proszę o pomoc. Dzięki.
- gRZENIU
- Zafiromaniak
- Imię: Grzegorz
- Auto: Signum
- Model: Polift
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Zajrzyj Tu może coś pomoże .... http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=657
Możesz mieć uszkodzony rezystor ...
Możesz mieć uszkodzony rezystor ...
-
- Zafiromaniak
- Imię: Janusz
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Bezpiecznik F3.2 30A - odpowiada za wentylację, klimatyzacji załączanie oraz załączanie grzania szyby (lusterek)maniekspy pisze:Wszystko nagle przestało działać. Bezpieczniki sprawdziłem i wszystkie OK. Czy jest jakiś inny ukryty? A może jakiś przekaźnik lub zupełnie coś innego? Proszę o pomoc. Dzięki.
Janusz
Problem okazał się banalny. Skoro wszystko działało i nagle nie działa a bezpieczniki wszystkie ok to zacząłem szukać dalej. W pewnym momencie podczas włączania zapłonu zauważyłem że mignęła dioda na przycisku klimy. Powolutku cofnąłem kluczyk i nagle zaczęło wszystko działać. Okazało się że stacyjka jest padnięta i nie załącza tej sekcji. Jadę jutro kupić stacyjkę i po problemie.
Dzięki Panowie za cenne podpowiedzi.
Pozdrawiam.
Mariusz
Dzięki Panowie za cenne podpowiedzi.
Pozdrawiam.
Mariusz
- SD72
- Zafiromaniak
- Imię: Sylwek
- Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Moze ja wyciag ,przeczysc i bedzie
Ostatnio zmieniony 16 lis 2015, 17:14 przez SD72, łącznie zmieniany 1 raz.
bazyliszek72
Cała sprawa rozegrała się o element na zdjęciu. Był nieco za bardzo ruchomy i gdy nim poruszałem przestawały działać pewne elementy w aucie. Najbardziej prosty z możliwych sposobów - spiąć opaską trytką. Działa jak złoto, nic nie przerywa nie wariuje. Ktoś powie fuszerka i prowizorka. Naprawa kosztowała 8 groszy i 15 minut roboty. Nic więcej w temacie.