VW Bora kombi 1.9Tdi 4Motion 147PS/376Nm
-
- Bywalec
- Imię: Krystian
- Auto: Opel Zafira A 2.0T Stage2
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: z20let
-
- Bywalec
To był dpf bierny bez zadnej elektroniki dolaczany w Niemczech zeby mial mozliwosc wjazdu do centrum miast spelnil norme Euro chyba 4( musilbym sprawdzic dokladnie papiery).Przed wycieciem kata strasznie duzo palila i jakas taka przymulona byla ale to tez dlatego ze ciezka w kombi i z tym napedem.Turbo wlozone wieksze i program zrobiony ale i tak bedzie korekta :-)tomix pisze:Co to znaczy ?
,,Zaraz po kupnie wyciąłem dpf-a ''
-
- Przeglądacz
- Imię: Tomasz
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
to był dpf czy katalizator ? bo pierwsze słyszę, że bora miała dpf
Ostatnio zmieniony 16 lis 2015, 18:09 przez tomix, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Bywalec
To był na 100% dpf fabrycznie niebył zamontowany tylko ktos go domontował zeby norma była spełninona bo musiał wjezdzac do centrum miasta.Mam go nadal w garażu moge zdjecie cyknac tego w wolnej chwili ,teraz wstawiona jest zamiast niego zwykła rura o tej samej srednicy auto mniej pali teraz miasto ok.8.3-8.5litra srednio wtedy paliła ok.1litr wiecej co prawda seria wtedy była.Co prawda jak w dolnym zakresie turbo pompuje zasłona idzie z wydechu przed tem praktycznie bez dymnietomix pisze:KrystianNh,
-
- Bywalec
który silnik w toledo?tomix pisze:ok
tylko chciałem się zorientować tak z grubsza co to było bo miałem wcześniej Toledo 1,9 TDI i tam takiego cuda nie było
tu temat z moim toledo 1.9 tdi 110ps seria silnik AHF (tam był katalizator i został wycięty i egr zaslepiony dół sie poprawił, ale niebył miezony na hamowni)
http://toledoclub.pl/stcforum/index.php ... 765.0.html
-
- Bywalec
W VW Borze korekta softu zrobiona
Komputer sterujacy założony nowszy z ARL bo u mnie trzeba było każda korekte kosc przelutowywac ,a tak przez OBD wgrywane zmiany
Cisnienie doładowania przed 1.45 bara teraz ustawione 1.4bara(za mały seryjny map sensor)
Auto na hamowni nie było po ,a czuć ze na dole niema strzału z dołu bezpieczniej dla dwumasu.Niema takiej chmury za autem. Moment zmniejszony i ograniczony poprzez jak najbardziej wypłaszczenie w jak najdłuzszym zakresie przez to moc podskoczyła troche :>
Launch Control zrobiony system startu z 2700obr/min
SHIFT zrobiony z odcinka nie pamietam dokładnie 4200 czy 4300obr/min (skrócona odcinka na biegach z 4700obr/min do tych obrotów i zmiana biegów moze przechodzic bez sciagania nogi z pedału gazu)
Moc teraz powinno byc ok.160PS/350Nm
dane z g-techu 0-96km/h ok.8.7-8.8sek
Komputer sterujacy założony nowszy z ARL bo u mnie trzeba było każda korekte kosc przelutowywac ,a tak przez OBD wgrywane zmiany
Cisnienie doładowania przed 1.45 bara teraz ustawione 1.4bara(za mały seryjny map sensor)
Auto na hamowni nie było po ,a czuć ze na dole niema strzału z dołu bezpieczniej dla dwumasu.Niema takiej chmury za autem. Moment zmniejszony i ograniczony poprzez jak najbardziej wypłaszczenie w jak najdłuzszym zakresie przez to moc podskoczyła troche :>
Launch Control zrobiony system startu z 2700obr/min
SHIFT zrobiony z odcinka nie pamietam dokładnie 4200 czy 4300obr/min (skrócona odcinka na biegach z 4700obr/min do tych obrotów i zmiana biegów moze przechodzic bez sciagania nogi z pedału gazu)
Moc teraz powinno byc ok.160PS/350Nm
dane z g-techu 0-96km/h ok.8.7-8.8sek
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2016, 00:08 przez KrystianNh, łącznie zmieniany 2 razy.