Engine Check -Kontrolka silnika
Moderator: Sebu$
-
Anony Mous
-
marwisn
Ja mam podobny problem z drugą sondą (P1130).
Byłem u gaziarza i widziałem jak ustawia instalację. Prawie dwie godziny jeździliśmy autem by dograć mapę gazu i benzyny i naprawdę się one nakładają. Nie wiem co jeszcze można zrobić.
Czasami tygodniami jeżdżę i błędu nie ma, a czasami wyskoczy kilka razy w tygodniu.
Byłem u gaziarza i widziałem jak ustawia instalację. Prawie dwie godziny jeździliśmy autem by dograć mapę gazu i benzyny i naprawdę się one nakładają. Nie wiem co jeszcze można zrobić.
Czasami tygodniami jeżdżę i błędu nie ma, a czasami wyskoczy kilka razy w tygodniu.
-
Paweł12
witam!
jestem nowy wiec sory jak cos zle robie
mam problem rano jak odpalam samochód swieci mi sie kątrolka silnika po paru sekundach gasnie
jestem nowy wiec sory jak cos zle robie
mam problem rano jak odpalam samochód swieci mi sie kątrolka silnika po paru sekundach gasnie
-
Stanek
Wczoraj wracając z pracy zaświeciła się kontrolka "silniczek".
Wypedałowałem kody i oto co wyszło:
- P1120 Uszkodzenie korpusu przepustnicy – nieszczelności
- P1122 Czujnik pedału przyspieszenia B - nieprawidłowe działanie obwodu prądowego. Wiązka przewodów. Czujnik pedału przyspieszenia
- 0170-Nieprawidłowy skład mieszanki - mieszanka za uboga lub za bogata
- 1550 - tego nie znalazłem.
Czy ktoś miał podobne problemy? Wychodzi na to, że coś z przepustnicą lub pedałem gazu. Tylko os czego zacząć...dodatkowo zauważyłem, że gdzieś furczy wydech. Help...
- P1122 Czujnik pedału przyspieszenia B - nieprawidłowe działanie obwodu prądowego. Wiązka przewodów. Czujnik pedału przyspieszenia
Czy ktoś miał podobne problemy? Wychodzi na to, że coś z przepustnicą lub pedałem gazu. Tylko os czego zacząć...dodatkowo zauważyłem, że gdzieś furczy wydech. Help...
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Opel Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Stanek pisze:Wczoraj wracając z pracy zaświeciła się kontrolka "silniczek".
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... ht=#174656
-
Stanek
dziękiBodek pisze:Stanek pisze:Wczoraj wracając z pracy zaświeciła się kontrolka "silniczek".
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... ht=#174656
-
krybaki
-
Skasowany użytkownik 16629
Krystek tak jak kolega Dawid prawi - świece, później cewka, rozrząd na samym końcu. Na początek jeżeli masz klucz do świec i nie chcesz ponosić kosztów - pozamieniaj świece miejscami i zobacz gdzie będą wypadać zapłony, jeżeli inne to świece do wymiany czyli koszt niewielki. Jeżeli nadal to samo to cewka, ale... ale jeżeli masz lpg to winę za to mogą ponosić wtryski lpg! Jeżeli nie masz gazu to najpierw cewka, bardzo rzadko rozrząd się przestawi, ale to raczej w ostateczności...
Powodzenia
Powodzenia
-
Crazy