Problem z oświetleniem wnętrza/kabiny samochodu
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Oznacza to, że masz przerwę w wiązce (przetarte przewody w łączniku) lub uszkodzeniu uległ zamek i takiego sygnału nie wysyła (nie zwiera do masy). Przewód odpowiadający za sygnał otwarcia drzwi jest z tej strony (na 90%) koloru szarego. Spróbuj pomierzyć napięcie przy zamkniętych i otwartych drzwiach.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
http://allegro.pl/2x-zarowki-postojowe- ... 01930.htmlLiucas pisze:Czy może ktos podesłać przykładowe typy W5W z allegro które posiadacie w podświetleniu wnętrza i świecą mocnym światłem ?
-
- Mieszkaniec
- Imię: Darek
- Auto: Opel Zafira B
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Chłopaki u mnie sprawdziłem i nam uszkodzone jednak chyba coś w zamku bo kable są całe nie przerwane a oświetlenie wnętrza nie włącza się podczas otwarcia drzwi pasażera z przodu i jednych drzwi z tyłu. czytałem że są jaki es czujniki w zamkach ale jak się do nich dostać oraz jak je zrobić żeby działało. Czy masowo ściągać tapicerkę drzwi
-
- Zafiromaniak
- Model:
-
- Mieszkaniec
panowie mam kłopot ze swoją ZB. Kiedy otwieram tylne lewe drzwi i przednie prawe to nie zapala mi się podświetlenie auta w podsufitce.
W tylnych lewych drzwiach wiązka była połamana i ponadrywane kable . Kable naprawiłem i dalej nie działa podświetlenie . Może pomożecie gdzie dalej szukać ,pomożcie bo tracę nadzieję
W tylnych lewych drzwiach wiązka była połamana i ponadrywane kable . Kable naprawiłem i dalej nie działa podświetlenie . Może pomożecie gdzie dalej szukać ,pomożcie bo tracę nadzieję
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Mam ten problem z tylnymi drzwiami, w moim przypadku uszkodziło się coś w tylnym module REC, naprawa jest nieopłacalna i musiałem się przyzwyczaić, jednak u Ciebie nie musi być od razu ten czarny scenariusz, sprawdź jeszcze raz kable, może szukaj trochę głębiej - w\przy progach... i lampkę też sprawdź w podsufitce...darkb pisze:panowie mam kłopot ze swoją ZB. Kiedy otwieram tylne lewe drzwi i przednie prawe to nie zapala mi się podświetlenie auta w podsufitce.
-
- Mieszkaniec
sprawdziłem bezpieczniki, lampkę w podsufitce kable w pragach i na wyjściu do drzwi. Sprawdziłem ciągłość przewodów do samej wtyczki która jest podpięta do skrzynki REC. Wygląda na to że uszkodzona jest skrzynka REC. I teraz pytanie . Chcąc wymienić tą skrzynkę REC ( która powiem szczerze nie wiem za co odpowiada w moim aucie) to teraz muszę szukać skrzynki o takich samych numerach???, oraz czy jak zakupię tę skrzynkę to trzeba coś dodatkowo programować ustawiać ?? ?jeśli tak to czym i jak , proszę o pomoc
Witam
Czy moglibyście mi pokazać na zdjęciu jakie dokładnie trzeba włożyć ledy do bagażnika aby się świeciły razem z całym wnętrzem ?
Ja posiadam takie :
Niestety po wlozeniu nie dzialaja mi żadne.
Po wyciągnięciu tych z bagażnika po kilku minutach działaja pozostałę, ale nadal w bagażniku nie mam oświetlenia.
Czy są jakieś przetestowane które odpalą na 100%?
Te co mam też mają Canbus a nie święca....
Czy moglibyście mi pokazać na zdjęciu jakie dokładnie trzeba włożyć ledy do bagażnika aby się świeciły razem z całym wnętrzem ?
Ja posiadam takie :
Niestety po wlozeniu nie dzialaja mi żadne.
Po wyciągnięciu tych z bagażnika po kilku minutach działaja pozostałę, ale nadal w bagażniku nie mam oświetlenia.
Czy są jakieś przetestowane które odpalą na 100%?
Te co mam też mają Canbus a nie święca....
-
- Zafiromaniak
- Model:
-
- Mieszkaniec
sprawdziłem bezpieczniki, lampkę w podsufitce kable w pragach i na wyjściu do drzwi. Sprawdziłem ciągłość przewodów do samej wtyczki która jest podpięta do skrzynki REC. Wygląda na to że uszkodzona jest skrzynka REC. I teraz pytanie . Chcąc wymienić tą skrzynkę REC ( która powiem szczerze nie wiem za co odpowiada w moim aucie) to teraz muszę szukać skrzynki o takich samych numerach???, oraz czy jak zakupię tę skrzynkę to trzeba coś dodatkowo programować ustawiać ?? ?jeśli tak to czym i jak , proszę o pomoc
-
- Zafiromaniak
- Model: