[A] adask04 - Opel Zafira A 1.8 125 KM Automat.
- Aliass
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
Do Reni tez wchodzily ale komfort jazdy inny... MAX dł 280cm...adask04 pisze:Mimo to drzwi do Scenica nie weszly a do Zosi tak;)Aliass pisze:W Reni po wyciagnieciu foteli jakos sie przestronnie robilo...
Pozatym tam mialem relingi w poprzek autka to i lepiej na dachu sie woziło Teraz drabiny ponad 4metrowej juz nie przewioze
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Maćku wiadomo, że to żarty, ale na poprawę humoru powiem, że w moim przypadku jest to samo, bo w to akurat auto zainwestowałem wiele np. lpg 3150pln (wcześniejsze auta kupowałem z instalacją i tego też tak szukałem, wyszło inaczej), sonda 420pln (moje widzimisie, bo raz wyskoczył błąd sondy, ale różnicy nie ma) i w niedalekiej przyszłości lakierowanie prawie całego auta 3500-4000pln. Nie liczę oczywistych napraw wynikających ze zużycia czyli klocki, olej, filtry bla bla bla. W sumie to i tak nie żałuję, żadnej złotówki, bo warto, a Zosia się odwdzięcza codziennie.
Ostatnio zmieniony 27 lis 2015, 23:25 przez Skasowany użytkownik 16629, łącznie zmieniany 1 raz.
Eh... a ja już nie wiem co mam robić...
Problem gaśnięcia cały czas się powtarzał, wymontowałem więc komputer silnika i wysłałem do firmy Elektro-Bip. Pan poinformował mnie że mam poprzepalane styki i jeśli nie chcę się auta pozbywać to lepiej jest kupić ich regenerowany wzmacniany i w ogóle. No więc ok 1300 zł - 200 zł za pozostawienie starego i 1100 zł nie ma ;/
Komp zamontowany kolega mówi żeby tydzień pojeździć na benzynie żeby się mapy zaprogramowały. Więc przejeździłem od pn - pt na benzynce wyszło około 110 km i wszystko było ok. Zatankowałem gaz bo w niedziele miałem jechać odwieźć babcię 200 km więc mówie trzeba sprawdzić. Droga do Kłobucka 20 km i co ... ?
1) Odpalam...przełączył się na gaz... puszczam hamulec...zgasł
2) Ruszam...wyjeżdżam z parkingu jadę do 1 krzyżówki 200m staje i zgasł.
3) Jadę dalej drogą na kłobuck po 3 km przy prędkości 40 km/h i puszczeniu gazu...zgasł.
4) Miejscowość libidza stromy zjazd i fotoradar....przyhamowuję i puszczam nogę z gazu... zgasł.
5) W Kłobucku dojeżdżam do ronda puszczam gaz..zgasł ;/;/
6) Parkuje przed bramą u dziewczyny i zgasł ;/;/
Tak więc na benzynie przez 110 km jeździł ok a na gazie przez pierwsze 20 zgasł 6 razy ;/;/;/
Ku*** mać je*** sekwencja !!! Mówiłem że chcę II generację to się gazownik uparł to niech teraz naprawia ;/;/;/ Bo niewiem już co to może być innego.
Astra F z II generacją przejeździła rok i nawet jej nie ustawiałem. A tu ... szkoda słów.
§1 pkt 1 :>
Problem gaśnięcia cały czas się powtarzał, wymontowałem więc komputer silnika i wysłałem do firmy Elektro-Bip. Pan poinformował mnie że mam poprzepalane styki i jeśli nie chcę się auta pozbywać to lepiej jest kupić ich regenerowany wzmacniany i w ogóle. No więc ok 1300 zł - 200 zł za pozostawienie starego i 1100 zł nie ma ;/
Komp zamontowany kolega mówi żeby tydzień pojeździć na benzynie żeby się mapy zaprogramowały. Więc przejeździłem od pn - pt na benzynce wyszło około 110 km i wszystko było ok. Zatankowałem gaz bo w niedziele miałem jechać odwieźć babcię 200 km więc mówie trzeba sprawdzić. Droga do Kłobucka 20 km i co ... ?
1) Odpalam...przełączył się na gaz... puszczam hamulec...zgasł
2) Ruszam...wyjeżdżam z parkingu jadę do 1 krzyżówki 200m staje i zgasł.
3) Jadę dalej drogą na kłobuck po 3 km przy prędkości 40 km/h i puszczeniu gazu...zgasł.
4) Miejscowość libidza stromy zjazd i fotoradar....przyhamowuję i puszczam nogę z gazu... zgasł.
5) W Kłobucku dojeżdżam do ronda puszczam gaz..zgasł ;/;/
6) Parkuje przed bramą u dziewczyny i zgasł ;/;/
Tak więc na benzynie przez 110 km jeździł ok a na gazie przez pierwsze 20 zgasł 6 razy ;/;/;/
Ku*** mać je*** sekwencja !!! Mówiłem że chcę II generację to się gazownik uparł to niech teraz naprawia ;/;/;/ Bo niewiem już co to może być innego.
Astra F z II generacją przejeździła rok i nawet jej nie ustawiałem. A tu ... szkoda słów.
§1 pkt 1 :>
Ostatnio zmieniony 13 lut 2016, 15:11 przez adask04, łącznie zmieniany 2 razy.