Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam, ponownie proszę o komentarze do tego auta: http://otomoto.pl/oferta/opel-zafira-7- ... ybxRJ.html
VIN: W0L0AHM75AG044678
Stoi ona blisko, a nawet bardzo blisko mojego miejsca zamieszkania, a wiec z ciekawości wrzucam do oceny
Przejeżdżając któregoś dnia z ciekawości wstąpiłem coby okiem na nią rzucić.
Według informacji uzyskanych od sprzedającego wynika, że auto kupione na licytacji komorniczej we Francji, dokumenty do rejestracji kompletne, ale np KS brak....
Na plus:
auto ma ładne roczne oponki, tarcze przód lekkie zużycie (spoko do jazdy), tył stan bardzo dobry+, szyby wszystkie jednakowe, ładnie odpaliło - przebieg 98 tysi, ogólnie na pierwszy rzut oka wszystko działa, wnętrze ładne czyste nie zniszczone, zewnętrznie tez ok
Na minus:
malowany prawy tył (błotnik) - garażowo bo klasyczna krecha od taśmy samoprzylepnej wewnątrz pod drzwiami, brakuje też mocowań nadkola do błotnika, reszta boku albo dobrze zrobiona albo nierobiona, co raczej nie możliwe ponieważ zapylona na srebrno podłoga "zaraz za progiem", dodatkowo brak rolety w bagażniku. Do wnętrza w zasadzie brak zarzutów, ale np: w zewnętrznej krawędzi siedziska kierowcy "czuć" drut pod materiałem czyli to wypełnienie już się "wyrobiło". Poza tym "czuciem" pod palcem, fotel naprawdę OK.
Ogólnie nie boję się napraw, a raczej może poprawek blacharskich, nie dyskwalifikują one dla mnie auta, o ile oczywiście są one w granicach rozsądku hahahahah.
No i niby wolałbym benzynkę - chyba z przyzwyczajenia do LPG
Starczy tego wywodu, proszę o ocenę tej Zochy i rozkodowanie VIN-u.
Ostatnio zmieniony 13 paź 2015, 11:47 przez ppackowski, łącznie zmieniany 1 raz.
pojazdy z licytacji komorniczych muszą posiadać opinię rzeczoznawcy (przynajmniej tak jest u nas a zakładam, że tam jest podobnie w tej kwestii). warto się zainteresować czy sprzedawca ją posiada gdyż opinia taka zawiera wiele inf kluczowych przy kupnie pojazdu jak stan blacharki, mechaniki, przebieg etc... generalnie mając taką opinię można sobie odpuścić wizytę sprawdzającą przed zakupem w ASO, jeśli jej nie ma to najprawdopodobniej sprzedający chce coś ukryć a auto (specjalnie nie piszę tylko o liczniku) zostało poddane korekcie...
Wszystko ładnie pięknie ale ten sprzedający to raczej bajkopisarz, w opisie podał ,że auto ma podgrzewaną przednia szybę , poduszkę powietrzna chroniąca kolana oraz TV . Ponadto weź pod uwagę kolego ,że nic nie pisał o zrobionych opłatach tak musisz doliczyć do ceny parę tys kosztów opłat.
Na zdjęciach wygląda przyzwoicie, co na pewno nie odzwierciedla rzeczywistości ........... ale fakt jest taki, że jest to rocznik 2010 i TYLKO ZA 23450zł DO NEGOCJACJI ................ za sam rocznik w tej cenie jest wart, po mimo że będzie do niego trzeba dołożyć co nieco.
No ale z drugiej strony to diesel ............... czyli nie dla mnie