[B] - Flora - 1.9 CDTI, 150KM, 2006r
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Miałem w ostatnim czasie sporo pracy i nie było kiedy zająć się samochodem, przez co trochę przesuwa się zaplanowana wymiana oleju. W sobotę wysprzątałem wreszcie garaż aby Zafira mogła się trochę ogrzać w mroźne noce i przy okazji chciałem trochę podładować akumulator. Tu zaczęły się pierwsze oznaki niezadowolenia z braku troski, ponieważ Zafira odmówiła podniesienia maski. Akumulator nie był rozładowany, a następnego dnia zaplanowana była dłuższa trasa, więc walkę z maską odłożyłem do momentu wymiany oleju. W niedzielę w trakcie powrotu do domu kolejny foch. W samochodzie nagle zrobiło się chłodno. Szybkie zerknięcie na diagnostykę, a tam temperatura płynu chłodniczego 104°C Oczywiście nie miałem jak sprawdzić co się stało, ponieważ nie można się dostać do komory silnika, a było już za ciemno żeby kombinować coś na trasie. Dziś czeka mnie wieczór w garażu i mam nadzieję, że cała ta przygoda to jedynie efekt kiepskiego montażu po ostatniej wymianie chłodnicy, a nie kolejna dziura. Może też być tak, że Zafirze nie pasują moje ostatnie testowe modyfikacje wizualne wykonane z użyciem niezawodnej taśmy izolacyjnej:
Po zamontowaniu spoilera na klapie powinno to wyglądać lepiej, a górna krzywizna okleiny będzie wyprofilowana, aby połączyć krawędź tylnej szyby i spoilera.
Po zamontowaniu spoilera na klapie powinno to wyglądać lepiej, a górna krzywizna okleiny będzie wyprofilowana, aby połączyć krawędź tylnej szyby i spoilera.
- chabretti
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysztof
- Auto: Volvo
- Model: V70
- Oznaczenie silnika: D5244T5
- Kontakt:
Ale jaja. Co to się dzieje na tym świecieRafoooo pisze:............................ UFO wylądowało we mgle .............................
Fajnie się prezentuje