Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Aga78 pisze:na zimnym pracuje nierowno obroty faluja na cieplym zdecydowanie lepiej
Czy ktoś robił test zmiany obciążenia silnika na zimnym silniku, bieg jałowy? Włączał/wyłączał odbiorniki elektryczne aby podnosić/obniżać obroty silnika? Czy wtedy szarpanie/zmiany obrotów nie są większe? Chodzi o to, aby ustalić czy silnik przepustnicy pracuje prawidłowo i stabilizuje obroty
nikt nic takiego nie robil tutaj gdzie jestem o dobrego mechanika bardzo ciezko i pewnie im sie nie chce,bede teraz na swieta w Pl ale to za malo czasu a do tego okres swiateczny...
Mariusz 79 pisze:Czym się różni silnik z18xe1 od x18xe1 bo ja mam ten drugi i mam EGR. A kolega Bazyliszek napisał że z18xe1 go nie ma. Więc może Aga jednak go ma.
Witam, tak masz EGR można go przeczyścić lub zaślepić, chociaż szczerze to nie wiem czy to coś pomoże, ale zawsze warto spróbować tym bardziej że to praktycznie nic nie kosztuje.