Jak za darmo,szczęściarzwamka18 pisze:400zl nie naprawiany oryginalny ale używany do malowania
[A] - wamka18 - 2.0T OPC, 192KM, 2002r.
- Przemass
- Zafiromaniak
- Imię: Przemek
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z20LET
No to tak ale chodziło mi o to,że prawie w jednakowym czasie a z tego co widzę to u ciebie na początku z czerwoną astrą....norris_85 pisze:4- ja, wamka18, Sebu$ i Ty
Ostatnio zmieniony 04 gru 2015, 18:27 przez Przemass, łącznie zmieniany 1 raz.
- wamka18
- Zafiromaniak
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira 2.0T ST2 Astra G Bertone 1.8 16v
- Model: ZA
- Kontakt:
No faktycznie jakieś fatum ale u mnie tylko delikatnie na pierwszy rzut oka nie było widać dużo osób jak patrzało to nic nie widzieli a nawet jak im pokazałem to stwierdzili że oni by tego nie robili nawet ubezpieczyciel był to stwierdził że pewnie tego nie będę robił a ja i tak chciałem go wymienić bo wiedziałem że był już naprawiany tylko tyle że był raczej jej z rocznika.
Ale u was widzę że więcej strat było lampy błotniki itd. to naprawdę boli dbasz chuchasz a jakiś h..j wali w twoje autko i ma to w d..pie no ale co zrobić takie życie.
A tak a pro bo jak Zosia wróci to mam zamiar wymienić gumki na stabilizatorze bo już je powoli troszkę słychać i zastanawiam się nad gumkami z poliuretanu czy nie były by lepsze czy raczej zakładać normalne bo jeszcze przy okazji myślałem nad tulejami wahacza też z tego materiału.
Ale u was widzę że więcej strat było lampy błotniki itd. to naprawdę boli dbasz chuchasz a jakiś h..j wali w twoje autko i ma to w d..pie no ale co zrobić takie życie.
A tak a pro bo jak Zosia wróci to mam zamiar wymienić gumki na stabilizatorze bo już je powoli troszkę słychać i zastanawiam się nad gumkami z poliuretanu czy nie były by lepsze czy raczej zakładać normalne bo jeszcze przy okazji myślałem nad tulejami wahacza też z tego materiału.
Ostatnio zmieniony 04 gru 2015, 20:37 przez wamka18, łącznie zmieniany 1 raz.
- wamka18
- Zafiromaniak
- Kontakt:
Byłem dzisiaj u lakiernika zobaczyć co Zosią bo ten tydzień się ciągnie i ciągnie. Chciałem zobaczyć ją chociaż przez chwile jak wygląda. I co? Nie dało rady bo stała w komorze lakier się wygrzewał po malowaniu. Ale są plusy dogadałem się z lakiernikiem i pomaluje jeszcze maskę bo są na niej małe odpryski od kamyczków. A jak spytałem o spolerowanie reszty auta to usłyszałem że będzie prezent ale nie chciał więcej o tym rozmawiać. Po powrocie do domu wstąpiłem do ojca i dowiedziałem się o co chodziło z polerką. Teraz wiem od kogo prezent.
No i jest nowy problem. Co teraz bo aż żal zostawić taki nagi lakier. Zastanawiam się nad jakąś powłoką ale na profesjonalną brak funduszy a zastanawiam się czy warto kupić środek i zrobić to samemu w garażu bo lakier będzie przygotowany tylko nałożyć. Musze się z tym przespać i pomyśleć
No i jest nowy problem. Co teraz bo aż żal zostawić taki nagi lakier. Zastanawiam się nad jakąś powłoką ale na profesjonalną brak funduszy a zastanawiam się czy warto kupić środek i zrobić to samemu w garażu bo lakier będzie przygotowany tylko nałożyć. Musze się z tym przespać i pomyśleć
- Wojti
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ZB 400ps/502nm
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: z20leh
Bardzo Ci polecam powłąkę ceramiczną Rewelacja przy myciu bezdotykowym ,wszystko schodzi Ja polecam powłokę Liquid Elements Shield Base 1
http://www.pielegnowacauto.pl/powloka-k ... base1.html
http://www.pielegnowacauto.pl/powloka-k ... base1.html
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he
- wamka18
- Zafiromaniak
- Kontakt:
Wojtek a nie wiesz przypadkiem ile takich buteleczek potrzeba bo gdzieś znalazłem że zalecane jest trzy warstwy a na to potrzeba 2 takie buteleczki a w tym momencie robi się już nie mała suma. A nawet szukając w innych firmach to ceny i tak są zbliżone. No i w tym momencie mam dylemat bo takich wydatków nie przewidywałem bo w najbliższych dniach jak tylko wróci to muszę zmierzyć średnice drążka reakcyjnego i zamawiam poliuretany na reakcyjny oraz wahacz. Nie wiem czy nie przekombinuje ale trudno spróbować muszę aby się przekonać. A potem zaczynam ostro odkładać bo chce wiosną wyciągnąć silnik do kapitalki ze względu na spożycie oleju a na to potrzeba parę tys. i dlatego nie przewidziałem na razie dodatkowych wydatków ale z drugiej strony być tak blisko ideału i odpuścić i tu jest właśnie dylemat. I dla tego myślę nad aby lakier na razie tylko woskować jak do tej pory a jak wiosną zostanie parę zł to je włożę w powłokę.