Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam . Moja Zafira 1.9cdti w serii ma 100 KM .Poprzedni właściciel zrobił chiptuning .Niestety nie wiem jaką moc ma obecnie mój samochód .Mierzyłem przyśpieszenie do setki , wychodziło - od 10,8 do 10,9 s . Jak od 0 do 100 przyśpieszają wasze Zafirki ? Pozdrawiam .
Takie przyśpieszenie deklaruje producent Zośki z silnikiem 1,9 150KM . Nie wiem czy realne jest aby az tyle kucy udało się twojemu poprzednikowi dołozyć ale...auto masz na pewno znacznie zwawsze co powinno cieszyć o ile wykonane było to z rozsądkiem i wyważeniem
Przyśpieszenie mierzyłem kilka krotnie i najkrócej od 0 do 100 wyszło właśnie 10,8 s . Program robiony w MastersTuning .ps. Według producenta Zafira 1.9CDTI 150KM -10.2 do 100.
Ostatnio zmieniony 04 gru 2015, 20:47 przez marek, łącznie zmieniany 1 raz.
jarecki69 pisze:Takie przyśpieszenie deklaruje producent Zośki z silnikiem 1,9 150KM . Nie wiem czy realne jest aby az tyle kucy udało się twojemu poprzednikowi dołozyć ale...auto masz na pewno znacznie zwawsze co powinno cieszyć o ile wykonane było to z rozsądkiem i wyważeniem
Moja ZB miała również niby 101 KM fabrycznie ,a teraz ma 146 KM Miałem okazje porównać moją z fabrycznymi 101 KM...róznica kolosalna.
bipower pisze:Moja ZB miała również niby 101 KM fabrycznie ,a teraz ma 146 KM Miałem okazje porównać moją z fabrycznymi 101 KM...róznica kolosalna.
Napiszcie jak Wam teraz przyśpiesza na 1 (po sklejeniu sprzęgła od najniższych obrotów), 2, 3 też z niskich obrotów. Czy błyska kontrolka ASR/mieli kołami na mokrym asfalcie a jak na suchym.