Lampki tablicy rejestracyjnej
Moderator: Sebu$
- regan18
- Przeglądacz
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Witam.
Mam problem z żarówkami tablicy rejestracyjnej. gdy poprzednio wymienialem zarowki w oswietleniu tablicy rejestracyjnej plastiki na srodku byly troche wypukle tak jakby od przegrzania. Dzis zauwazylem że znowu jedna zarowka nie swieci. Przy rozebraniu zauwazylem ze caly ten plastik pekl na pół i zarowka takze byla cala biala.
Macie moze jakis patent na to oswietlenie? Może zarowki Led albo myslalem o paskach SMD by nie przegrzaly nowych plastikow.
Pozdrawiam
Mam problem z żarówkami tablicy rejestracyjnej. gdy poprzednio wymienialem zarowki w oswietleniu tablicy rejestracyjnej plastiki na srodku byly troche wypukle tak jakby od przegrzania. Dzis zauwazylem że znowu jedna zarowka nie swieci. Przy rozebraniu zauwazylem ze caly ten plastik pekl na pół i zarowka takze byla cala biala.
Macie moze jakis patent na to oswietlenie? Może zarowki Led albo myslalem o paskach SMD by nie przegrzaly nowych plastikow.
Pozdrawiam
- mariusz_technik
- Mieszkaniec
- Model:
- regan18
- Przeglądacz
- Auto: Zafira
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
tylko pytanie czy jak zaloze znow zwykle zarowki to czy sie znowu nie przegrzeja?mariusz_technik pisze:Ja ostatnio musiałem połamać lampki od podświetlenia rejestracji, bo nie szło ich odkręcić żeby wymienić żarówkę - zardzewiały śruby. Nowe oryginalne lampki GM kupiłem na allegro, za 2 sztuki zapłaciłem z wysyłka około 80zł. Są razem z uszczelką, żarówką, i pięknie świecą
- mariusz_technik
- Mieszkaniec
- Model:
- Prymas
- Świeżak
- Imię: Przemek
- Auto: Opel Zafira A 1.8 elegance
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: X18xe
Ja dziś musiałem połamać klosze bo śruby od nowości nie ruszane i tak zardzewiały że wd40 i inne cuda nie pomagały. Zamówiłem nowe klosze na alledrogo z ledami i...niech się stanie światłość bo jak mnie strzelą w drodze do pracy (5 rano) to pozamiatane.
U mnie najpierw padła jedna żarówka a dziś rano zauważyłem że drugą też trafiło...życie nic nie jest wieczne
Ja dziś musiałem połamać klosze bo śruby od nowości nie ruszane i tak zardzewiały że wd40 i inne cuda nie pomagały. Zamówiłem nowe klosze na alledrogo z ledami i...niech się stanie światłość bo jak mnie strzelą w drodze do pracy (5 rano) to pozamiatane.
U mnie najpierw padła jedna żarówka a dziś rano zauważyłem że drugą też trafiło...życie nic nie jest wieczne
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Oznaczenie silnika: A16LET
PabloSBT pisze:Witam mam problem z oświetleniem rejestracji jedna lampka się ledwo żarzyła wiec odkręciłem ja i był ten bolec w gnieździe przy samochodzie zaśniedziały chciałem go przeczyścic i się ułamał szukam na internecie ale są same lampki bez gniazda i nie wiem co teraz zrobić miał ktoś podobny problem ?da się to gniazdo gdzieś dokupić albo jakoś nadsztukować ułamało mi się tak że nie widać wcale gdzie ta blaszka jest
Kup kolego od razu całe gotowe zestawy LED na allebazarze.
Ostatnio zmieniony 10 cze 2016, 21:48 przez Crazy, łącznie zmieniany 1 raz.
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
już mam wymienione kupiłem całą listwe tylnia razem z tymi lampkami za 30 zł z przesyłką jeździlem po szrotach ale mówili albo że nie mają albo że samych lampek nie sprzedadzą podejrzewam że nie chciało się im szukać teraz oświetlenie działa super, wymieniłem obie lampki bo druga tez juz była zaśniedziała
Odgrzewam temat,
A jak to jest z lamkami podświetlenia? Bo u mnie są na wkręty a widzę wiele na wcisk. Można taką lampkę na wcisk zamontować w miejsce tej na kręty?
U mnie jest na wkręty i nijak nie mogę ich wykręcić
A jak to jest z lamkami podświetlenia? Bo u mnie są na wkręty a widzę wiele na wcisk. Można taką lampkę na wcisk zamontować w miejsce tej na kręty?
U mnie jest na wkręty i nijak nie mogę ich wykręcić
Pozdrawiam,
Grzegorz
---------------
Poprzednio były:
Porsche 944, 2.5
Ford Sierra 2.0 DOHC
Grzegorz
---------------
Poprzednio były:
Porsche 944, 2.5
Ford Sierra 2.0 DOHC