[A] - wamka18 - 2.0T OPC, 192KM, 2002r.
- wamka18
- Zafiromaniak
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira 2.0T ST2 Astra G Bertone 1.8 16v
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
No i trudno zawieszenie poczeka. Zakupione http://allegro.pl/show_item.php?item=5634109599 czytając opinie jak zawsze wszyscy polecą zobaczymy grunt aby jakoś chociaż trochę zabezpieczyć. Tylko aby jak najszybciej doszło zanim Zosia wróci i zacznie jeździć.
A tak ogólnie to już parę drobiazgów na nią czeka: wycieraczka metalowa tylnej szyby, nowe dywaniki gumowe 7os+osłona oraz zestaw do regeneracji skóry fotela.
A tak ogólnie to już parę drobiazgów na nią czeka: wycieraczka metalowa tylnej szyby, nowe dywaniki gumowe 7os+osłona oraz zestaw do regeneracji skóry fotela.
- wamka18
- Zafiromaniak
- Kontakt:
Dzisiaj znowu była wizyta u lakiernika w końcu zobaczyłem Zosie od tygodnia. Jeszcze została maska do pomalowania bo reszta już pomalowana ale żeby oceniać robotę to jeszcze za szybko bo cała zakurzona i brudna od pasty od polerki. Jak dobrze pójdzie to może w sobotę a najpóźniej w poniedziałek do odbioru.
Rozmawiałem z nim na temat powłoki bo dzisiaj dotarł zestaw i stwierdził że osobiście nic takiego jeszcze nie robił ale zwrócił mi na uwagę na to czy ten środek nie wchodzi w reakcje z lakierem. Lakier jest świeży całkowite utwardzenie to min tydzień od pomalowania i po nałożeniu powłoki na świeży lakier nie narobić sobie problemu. Przez to chyba poczekam parę dni bo w planie było że wyjeżdża z lakierni przejeżdża kilometr i do garażu aby się za mocno nie zabrudziła.

Rozmawiałem z nim na temat powłoki bo dzisiaj dotarł zestaw i stwierdził że osobiście nic takiego jeszcze nie robił ale zwrócił mi na uwagę na to czy ten środek nie wchodzi w reakcje z lakierem. Lakier jest świeży całkowite utwardzenie to min tydzień od pomalowania i po nałożeniu powłoki na świeży lakier nie narobić sobie problemu. Przez to chyba poczekam parę dni bo w planie było że wyjeżdża z lakierni przejeżdża kilometr i do garażu aby się za mocno nie zabrudziła.

- fredas
- Zafiromaniak
- Imię: Ryszard
- Auto: Opel Zafira B
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
tak czegoś nie widziałem jak długo żyję
ten środek to nanosisz ręcznie
Ostatnio zmieniony 10 gru 2015, 20:25 przez fredas, łącznie zmieniany 1 raz.
- violator
- Zafiromaniak
- Imię: Artur
- Auto: Meriva 1.4 Turbo
- Model: B
- Oznaczenie silnika: A14NEL
To jest najlepszewamka18 pisze:No i trudno zawieszenie poczeka. Zakupione http://allegro.pl/show_item.php?item=5634109599 czytając opinie jak zawsze wszyscy polecą zobaczymy grunt aby jakoś chociaż trochę zabezpieczyć. Tylko aby jak najszybciej doszło zanim Zosia wróci i zacznie jeździć.
339,90 zł
Ciekawe czy wart swojej ceny bo za 340zł to bys past,woskow itd kupil na kilka lat a tego tylko 50ml
- wamka18
- Zafiromaniak
- Kontakt:
Zosia odebrana. Trochę jest zrobione pomalowane:
-zderzak przód
-maska
-drzwi tył lewe
-cieniowane drzwi przednie lewe i błotnik tył lewy
-poprawka przy spryskiwaczu na tylnej klapie
-drzwi przednie prawe od listwy w dół
Do tego jest przyklejony spojler oraz konserwacja wszystkich profili zamkniętych progi, drzwi, maska i klapa. Zrobiona polerka reszty nadwozia. Za podpowiedzią Wojtka nie nakładał wosku na lakier aby do powłoki nie go ściagać.
Tak wyglądała jak ją zobaczyłem.

I trochę w lepszym świetle chociaż szkoda że słońca brak
no ale tak pora roku.

Generalnie bez większych zastrzeżeń ale nie doczyszczona po polerce, ale po 10 kilometrach to było bez różnicy i tak jest cała brudna. Po powrocie jeszcze parę drobiazgów założone które czekały na Zosie.
Nowe metalowe ramie tylnej wycieraczki. W końcu całą powierzchnią wyciera.

Nowe dywaniki gumowe. oraz zamontowane stopery do wycieraczek aby się nie przesuwały.

Planuje na dniach może i nawet jutro przeprowadzić renowacje skóry fotela bo jest na nim parę zmarszczek. No i powłoka za tydzień jak lakier do końca się utwardzi.
-zderzak przód
-maska
-drzwi tył lewe
-cieniowane drzwi przednie lewe i błotnik tył lewy
-poprawka przy spryskiwaczu na tylnej klapie
-drzwi przednie prawe od listwy w dół
Do tego jest przyklejony spojler oraz konserwacja wszystkich profili zamkniętych progi, drzwi, maska i klapa. Zrobiona polerka reszty nadwozia. Za podpowiedzią Wojtka nie nakładał wosku na lakier aby do powłoki nie go ściagać.
Tak wyglądała jak ją zobaczyłem.

I trochę w lepszym świetle chociaż szkoda że słońca brak

Generalnie bez większych zastrzeżeń ale nie doczyszczona po polerce, ale po 10 kilometrach to było bez różnicy i tak jest cała brudna. Po powrocie jeszcze parę drobiazgów założone które czekały na Zosie.
Nowe metalowe ramie tylnej wycieraczki. W końcu całą powierzchnią wyciera.

Nowe dywaniki gumowe. oraz zamontowane stopery do wycieraczek aby się nie przesuwały.

Planuje na dniach może i nawet jutro przeprowadzić renowacje skóry fotela bo jest na nim parę zmarszczek. No i powłoka za tydzień jak lakier do końca się utwardzi.
Ostatnio zmieniony 12 gru 2015, 19:14 przez wamka18, łącznie zmieniany 1 raz.