To co piszesz dotyczy ryglowania drzwi po osiągnięciu prędkości km/hhelfik pisze:Wchodzisz w REC, Programowanie, Konfiguracja wariantów (trzeba podać pin) i dalej szukasz opcji ryglowania, nie pamiętam jak dokładnie się nazywa. Na końcu zmieniasz parametr na Występuje.
Alarm fabryczny a REC czyli tylna skrzynka bezpieczników BSI
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
Mam HQ, czy jeśli zmienię na HU to będę mógł uaktywnić alarm?? Panel z sensorami już mam, podłączony i podświetlanie jest. rozumiem że sygnał dźwiękowy jest z klaksonu, jak mam "fanfary" to też będzie ok?drahe pisze:HQ nie obsłuży alarmu
Któryś z tych czujników podejdzie do ZB? A może są takie same? Różnią się tylko mocowaniem?
Ten od Vektry C
Ten od Astry H
Ostatnio zmieniony 19 sty 2016, 00:33 przez rafant4011, łącznie zmieniany 2 razy.
Dokładnie zmiana modułu REC na HU wystarczy.
Czujnika maski nie musisz dokładać bez niego alarm też będzie działał.
Te czujniki Z VC i AH są takie same różnią się tylko mocowaniem.Z AH mocowanie chyba jest takie samo.
Czujnika maski nie musisz dokładać bez niego alarm też będzie działał.
Te czujniki Z VC i AH są takie same różnią się tylko mocowaniem.Z AH mocowanie chyba jest takie samo.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
- Sumik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
JA u siebie zakładałem czujnik z mocowaniem od Zafiry i jedyne co trzeba zrobić to wywiercić 2 otworki i gotowe. Z tego co podałeś to żaden nie będzie pasował. Chyba że będziesz bawił się w cięcie/gięcie. Fabryka wygląda tak:
Jak będe przy aucie to sprawdzę numer i Ci podrzucę może w ASO nie będzie to dużo kosztowało.
Jak będe przy aucie to sprawdzę numer i Ci podrzucę może w ASO nie będzie to dużo kosztowało.
Czujnik jest taki sam od Astry F do Zafiry B
Tu masz numer GM tego mocowania:
13239819 1287914 BRACKET,SWITCH,ANTI-THEFT WARNING SYSTEM
Tu masz numer GM tego mocowania:
13239819 1287914 BRACKET,SWITCH,ANTI-THEFT WARNING SYSTEM
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
To zależy od widzimisię sprzedawcy.Kiedyś widziałem HU za 30zł więc można trafić okazję
Generalnie nie ma różnicy czy skrzynka wymontowana z Astry czy Zafiry.To dokładnie ta sama część.
Generalnie nie ma różnicy czy skrzynka wymontowana z Astry czy Zafiry.To dokładnie ta sama część.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- rafant4011
- Zafiromaniak
Witam,MARK-62 pisze:No zgadza się jest taka funkcja ale to jest tak jak napisał wyżej Bodek.helfik pisze:Ja ostatnio używałem vauxcoma i tam jest funkcja CDL with deadlock lub podobnie to się nazywało (centralny zamek z blokadą)
Blokowanie drzwi po osiągnięciu danej prędkości, a CDL z funkcją blokady systemu (centralny zamek) to dwa oddzielne ustawienia. Obie te funkcje można zmienić OP-COMem i znajdują się w REC.
U mnie blokowanie drzwi po osiągnięciu danej prędkości działa.
Ale jak CDL z funkją blokady systemu (centralny zamek) przestawiłem na Występuje to nie zaobserwowałem żadnej zmiany w postaci dodatkowego ryglowania zamków (po drugim wciśnięciu przycisku zamykania na pilocie) czy innego zachowywania się centralnego zamka.
Mój REC nie obsługuje (niestety) fabrycznego alarmu.
-
- Zafiromaniak
- Model: