Moje stare auto-violator
- violator
- Zafiromaniak
- Imię: Artur
- Auto: Meriva 1.4 Turbo
- Model: B
- Oznaczenie silnika: A14NEL
Moje stare auto-violator
Moje poprzednie auto Bardzo wdzieczne,przez 5 lat praktycznie bezobslugowe nie liczac kilku rzeczy eksploatacyjnych.Notabene powiazane z oplem konstrukcyjnie .Sentyment został.
- violator
- Zafiromaniak
Bo było w ostatnim roku dostalo nowe przewody hamulcowe,mocowania macphersona z przodu,tlumnik srodowy,tylny. Nadal bym go trzymal gdyby nie to ze potrzebowalem auta wysokiego.I moga sie smiac niektorzy ze lanos ale ja tam wiem swoje ,auto niezniszczalne,majace 13 lat praktycznie bez rdzy,200tys nakulane a silnik ladnie chodzil o kopie nie mowie bo nie narzekalem .Dlatego sentyment zostal bo mial byc 5 lat temu astra G w kombi ale finansu zbraklo,no ale bedzie teraz Zafira ,zreszta ojciec mial astre 1 kolor zloty w sedanie i do tej pory ja z lat 2000 wspominam
popieram i się zgadzam. Użytkuję nubirę kombi z 2000r, tyle że 1,6 bez gazu. Silnik i pozostała konstrukcja prosta jak budowa cepa. Łatwo się przy tym wszystko robi. Drażni jedynie średnia jakość wykończenia (odpadające lusterko od szyby, centralny zamek działa jak sam chce, i łączniki stabilizatora kupuję na kilogramy, bo się szybko zużywają i dość często trzeba wymieniać). Poza tymi pierdołami bardzo przyjazne auto.violator pisze:I moga sie smiac niektorzy ze lanos ale ja tam wiem swoje
Mili Państwo, z nowym rokiem nadchodzi, nadchodzi, nadchodzi nowe. POLAK płakał jak sprzedawał. Może czasem ze szczęścia, ale to już nieważne.Gremak pisze:jak sprzedawałem handlarzowi za grosze(bo normalni woleli golfy itp, chyba?) to płakałem.
- violator
- Zafiromaniak
A lanosik nadal jezdzi i sie swieci jak psu ..... . Jedyny taki lanos u nas i chyba jeden z niewielu w tym kolorze w naszym wojewodztwie. Powiem wam ze az zal mi go tak ładnie wyglada nadalMaćku pisze:violator, Ja tak mam ze swoim pierwszym autem mmm służył mi 5.5 roku...
kiedyś to mój Brat marzył o lanosie w wersji sport