Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam coś dziwnego się dzieje po odpaleniu Zośki wyświetlacz i oświetlenie kabiny tak jakby pulsowały lub mrugały po dodaniu gazu jest bez zmian !!! Cóż to może być
Ostatnio zmieniony 02 sty 2015, 19:24 przez fredas, łącznie zmieniany 1 raz.
Powoli tracę cierpliwość z tym mruganiem i pulsowaniem teraz przeniosło się na oświetlenie zewnętrzne po odpaleniu Zośki wyraźnie widać na zewnątrz że światła pujsuja ma ktoś może jakiś pomysł
Jesteś w stanie zmierzyć napięcie na żarówce? Może masz gdzieś poluzowane przewody od zasilania i napięcie odkłada się na stykach. Wychodzi na to, że do akumulatora jest dobrze, a później są spore spadki. Nie masz ciepłych klem, albo przewodów przy nich?
tak Marcinie zrobię to w sobotę ale obstawiam coś innego łożyska w alternatorze jak zdjąłem pasek bo coś mi tam hałasowało to zauważyłem luz bardzo wyczuwalny normalnie było słychać puk puk
Dzisiaj rozmawiałem z mechanikiem i powiedział że jest tak gdy jest zimny silnik i przekaźnik podaje prąd na świece żarowe aby szybciej go dogrzać jest duży pobór prądu i stad to mruganie i faktycznie po obserwacji wynika że ma chyba rację jak silnik osiągnął 35 stopni to wszystko wraca do normy
Prawidłowe napiecie powinno wynosić w granicach 14 - 14.4 V . ja mam chyba 14,3V a na komputerze pokładowym pokazuje mi 13,4 V wiec lepiej nie sugeruj sie wskazaniami kompa tylko sobie zmierz miernikiem na zaciskach akumulatora
Cześć-Dopiszę się bo miałem podobnie -sprawdź sobie dwie rzeczy -alternator czy nie "siadły" Tobie diody zwłąszcza jeśli się to dzieje pod obciążeniem -w nocy i/lub posłuchaj czy nic nie "cyka" w kabinie w tylnej części.Tam jest druga skrzynka bezpieczników i przekaźnik który odpowiada za całość prądu-może wykazywać "braki kondycyjne" przez właśnie takie cykanie,mruganie oraz wyłączanie na milisekundę wyświetlacza w radiu.
U mnie powyższe objawy ustąpiły po regeneracji alternatora oraz profilaktycznej wymianie przekaźnika