Szum, świst w okolicach prawego tyłu relinga dachowego
-
darkb
Szum, świst w okolicach prawego tyłu relinga dachowego
Mam pytanie, Może u któregoś z was występuje podobny objaw, u mnie powyżej lub w okolicach 100 km/h słychać podczas jazdy świst , szum powietrza który dobiega gdzieś z oklic tyłu auta jak kończy się reling dachowy. Czy może ktoś z was miał podobny problem i sobie z nim poradził
-
mario_79
-
darkb
-
darkb
- SD72
- Zafiromaniak
- Imię: Sylwek
- Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
darkb pisze:a orientujesz sie jak mocowany jest reling czy mozna jakoś poprawić jego mocowaniebazyliszek72 pisze:darkb pisze:gdzieś z oklic jak kończu ssię reling z prawej strony
To moze sam reling na mocowaniu jest poluzowany i "wiaterek " robi swoje
Ja nie wiem czy to do konca jest powodem Twojego problemu ,poprostu tak mi sie skojarzylo
Moze pomoze w sprawie mocowania relingow
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... reling%F3w
bazyliszek72
-
tomala82-82
-
darkb
ja też mam w tym zakresie prędkości ten świst szum, i nie wiem dalej co to może być świst jest głośny podczas kiedy wieje wiatr z bokutomala82-82 pisze:Ja mam to samo pogwizdywanie z tyłu przy 80-110 km/h. Wydaje mi się że to może być antenka ale jeszcze tego nie sprawdziłem, jak rozwiążesz ten problem to napisz co to było.
-
darkb
-
darkb
dalej slysze szum jak wiatr wieje z boku auta i dzieje sie to tylko jak wiatr wieje z prawej strony od pasazeratomala82-82 pisze:Ja mam to samo pogwizdywanie z tyłu przy 80-110 km/h. Wydaje mi się że to może być antenka ale jeszcze tego nie sprawdziłem, jak rozwiążesz ten problem to napisz co to było.