Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Skrzynia była ok, tylko mechanizm różnicowy się posypał, najprawdopodobniej starło jedną podkładkę spod satelit( taki talerzyk) i zmieliło między zębami, co spowodowało wyszczerbanie paru sztuk. Stąd wymiana mechanizmu różnicowego, a jak już mialem na wierzchu skrzynie to i profilaktycznie wymiana wszystkich łożysk i oleju, bo też były już w kiepskim stanie.
..... biały dym???? odkąd zregenerowałem turbo już nie doświadczyłem żadnego dymu i mam nadzieje że długo go nie będę widział. :>
Dobra robota na długo da spokój i kłopotów nie będzie ...
Nie jestem gruby i nie mam nadwagi. Wyniki są poprawne ! Ale kurde wyszło mi, że mam znaczny niedobór wzrostu
i już wiem, że nie jestem stary - jestem po prostu RETRO ....
No jeszcze nie tak do końca z tym spokojem. Jak to wszystko robiłem zauważyłem luz na końcówce układu kierowniczego i na drążku stabilizacyjnym od strony kierowcy, ale nie starczyło mi na tyle czasu by to zdziałać. Dlatego zrobię to w najbliższych dwóch tygodniach i jazda na ustawienie zbieżności po wymianie
fredas pisze:Gratuluję dobrze wykonanej roboty aż takich zdolności to ja nie mam
Moja zdolność polegała tylko na wyjęciu i włożeniu skrzyni na swoje miejsce .... resztę roboty przeznaczyłem firmie specjalizującej się w tych skrzynkach..... chociaż po tym jak widziałem rozebraną skrzynie u Macherów zajmujących się tymi skrzyniami to stwierdziłem że sama wymiana łożysk jest banalnie prosta, wystarczą odpowiednie ściągacze i z 6pak piwa...... A po skończonej pracy z dwa piwa jeszcze zostają na włożenie skrzyni na swoje miejsce ...... no i tu niestety trzeba lecieć po kolejny 6pak
Ostatnio zmieniony 29 gru 2015, 15:14 przez Rafoooo, łącznie zmieniany 1 raz.
Rafoooo pisze:Łudzę się, że przyszły rok będzie bez WIĘKSZYCH niespodzianek i awarii .... pomimo że to Opel
Szukałem w Instrukcji Obsługi Pojazdu oraz w książce Gwarancyjnej i gdzie jest napisane, że Opl musi się zepsuć ? ...
Dlaczego szerzycie defektyzm w Marce Opel ?
ooo ooo
Nie jestem gruby i nie mam nadwagi. Wyniki są poprawne ! Ale kurde wyszło mi, że mam znaczny niedobór wzrostu
i już wiem, że nie jestem stary - jestem po prostu RETRO ....
Bo Meganką jeżdżę 5lat i nie włożyłem narazie nic....prócz tego co trzeba i się zużywa. ...... A Opla mam rok i odziwo zużywa się wszystko ...... już z 3tysie poszło
Ostatnio zmieniony 30 gru 2015, 20:42 przez Rafoooo, łącznie zmieniany 1 raz.