Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
Generalnie temat mało ciekawy ale poczekajmy aż ktoś pokaże zdjęcie Zafiry z manualnym sterowaniem lusterkami
Jeżeli było coś takiego to na pewno któryś z forumowiczów ma taką Zafirę.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
Witam , panowie mam pytanie . Ostatnio zrobiło sie chłodno i miałem zaparowane lusterka boczne . Włączyłem sobie zatem grzanie szyby i czekam......czekam..i nic.. . Zdziwilo mnie to z lekka i poirytowało. Popatrzyłem na przełącznik od regulacji lusterek i był w położeniu neutralnym tak ,że nie można w tej pozycji regulowac elektrycznie lusterek. postanowiłem przełączyć na prawą stronę przełącznik i co widzę?? Lusterko prawe odparowało , przełączyłem na lewą stronę , lewe lusterko odparowało. czy tak własnie działa podgrzewanie lusterek w ZB??? Dla mnie to dość dziwne , jak Wy macie grzanie lusterek?
Przy najbliższej okzji ponownie to przetestuję ale na "neutralu". Może po prostu cos tam nie zaskoczyło . Jutro z rana zobacze czy wreszcie zaczną grzać obie a nie pojedyńczo...
jarecki69 pisze:Przy najbliższej okzji ponownie to przetestuję ale na "neutralu". Może po prostu cos tam nie zaskoczyło . Jutro z rana zobacze czy wreszcie zaczną grzać obie a nie pojedyńczo...
Panel w drzwiach kierowcy nie ma nic wspólnego z grzaniem lusterek. Wciśnięcie jednego z przycisków powoduje przekierowanie sygnałów sterujących ruchem do odpowiedniego lusterka. Grzanie to zupełnie inny obwód. Może masz przetartą wiązkę w łączniku drzwi.
No niestety ale ostatnio nie miałem potrzeby włączenia grzania lusterek. Ale nadal dziwi mnie ta moja sytuacja, wkrótce pewnie ja wyjasnie jak przyjdzie ochłodzenie
A czy w panelu sterującym lusterkami macie podświetlone te 4 strzałki - bo u mnie jest tylko podświetlony środek a strzałki już nie. Nie wiem czy tak ma być, czy zepsuło się podświetlenie samych strzałek.