[A] - wamka18 - 2.0T OPC, 192KM, 2002r.
- wamka18
- Zafiromaniak
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira 2.0T ST2 Astra G Bertone 1.8 16v
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
Wczoraj było podejście nr2 nagrzewnica kupiona oryginalna BEHRA 190zł ale w zestawie był zestaw montażowy. Z oryginałem nie było żadnych problemów. Czas składania około 1,5 h z próbą gdzie trzebiło nagrzać układ aby sprawdzić czy nic nie cieknie.
Potem przyszedł czas na wymianę tulej na sankach . Koszt 140zł a czas około 4 h przy pomocy ojca bo nie wszystko idzie samemu sobie przytrzymać. 4 z 6 były mocno wybite wyszły bez użycia młotka.
Po jeździe testowej mogę stwierdzić pełen sukces. Stuki ucichły a co najważniejsze grzeje. Przy -14 na zewnątrz temperatura na wylotach powietrza w środku naprawdę bardzo ciepła wręcz gorąca i to nawet na postoju gdzie poprzednio nie grzała. I co zauważyłem przez tą chwile co był założony zamiennik to nie grzał tak mocno jak oryginał.
Potem przyszedł czas na wymianę tulej na sankach . Koszt 140zł a czas około 4 h przy pomocy ojca bo nie wszystko idzie samemu sobie przytrzymać. 4 z 6 były mocno wybite wyszły bez użycia młotka.
Po jeździe testowej mogę stwierdzić pełen sukces. Stuki ucichły a co najważniejsze grzeje. Przy -14 na zewnątrz temperatura na wylotach powietrza w środku naprawdę bardzo ciepła wręcz gorąca i to nawet na postoju gdzie poprzednio nie grzała. I co zauważyłem przez tą chwile co był założony zamiennik to nie grzał tak mocno jak oryginał.
Ostatnio zmieniony 06 sty 2016, 23:07 przez wamka18, łącznie zmieniany 1 raz.
- wamka18
- Zafiromaniak
- Kontakt:
To nie był kulig typu "tylko dla odważnych" chociaż mógł by być ale jak bym sam jechał a nie z dziećmi. Prowadził dziadek jedynka i zero gazu jak na nauce jazdy a zona w drugim oknie ciągle obserwowała tak że uważam bardziej nie bezpieczne jest zjeżdżanie z górki w lesie.
A co do ceny zasłonek to tylko trochę czasu na odkręcenie ale za to wyciąłem kawałek instalacji z wtyczkami tak aby nie musieć tworzyć jej od nowa tylko plus i minus i gotowe. Mieli jeszcze jeden komplet z vectry ale połamany bo wycieli szybę a resztę samochodu wywozili na plac widlakiem i akurat za dach i zasłonki. Ale będę nadal szukał kolejnych bo jeszcze przymierzałem i pasują do astry F oraz ojciec do swojej ZA też chce takie.
A co do ceny zasłonek to tylko trochę czasu na odkręcenie ale za to wyciąłem kawałek instalacji z wtyczkami tak aby nie musieć tworzyć jej od nowa tylko plus i minus i gotowe. Mieli jeszcze jeden komplet z vectry ale połamany bo wycieli szybę a resztę samochodu wywozili na plac widlakiem i akurat za dach i zasłonki. Ale będę nadal szukał kolejnych bo jeszcze przymierzałem i pasują do astry F oraz ojciec do swojej ZA też chce takie.
- Wojti
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ZB 400ps/502nm
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: z20leh
Piotrek konkretna robota ale bardzo ważna.Prowadzenie samochodu zmieniło się pewnie i to bardzo...Co do nagrzewnicy to jednak tak jak piszesz nie ma jak oryginał Słoneczniki u mnie już leżą ro i czekają na montaż he he Obiecałem żonie że w końcu je założę Duże
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he
- gRZENIU
- Zafiromaniak
- Imię: Grzegorz
- Auto: Signum
- Model: Polift
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
I tak trzymać ... Najważniejsze aby dzieci miała frajdę z zachowaniem największego bezpieczeństwa...wamka18 pisze:To nie był kulig typu "tylko dla odważnych" , uważam bardziej nie bezpieczne jest zjeżdżanie z górki w lesie.
Czekamy na fotorelację z przeszczepu ...wamka18 pisze:Nowy nabytek zdobyty po wyprawie na pobliskie kasacje samochodowe pochodzący z omegi. Jutro będzie co robić
- Aliass
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
Takiego kuligu nie zrobilbym dzieciom niestety
Co do słonecznikow to ceny od 10 do 25zł za szt...
ostatnio kupilem za 9 zł bo potrzebowalem lusterko. Niestety pekło podczas wymiany zarówek na ledy
Co do mocowania to trzeba uwazac..
a pozatym to 1 za robote i wklad to nie wystarczy Bravo
Co do słonecznikow to ceny od 10 do 25zł za szt...
ostatnio kupilem za 9 zł bo potrzebowalem lusterko. Niestety pekło podczas wymiany zarówek na ledy
Co do mocowania to trzeba uwazac..
a pozatym to 1 za robote i wklad to nie wystarczy Bravo
Ostatnio zmieniony 08 sty 2016, 22:17 przez Aliass, łącznie zmieniany 1 raz.
- wamka18
- Zafiromaniak
- Kontakt:
Co do takich kuligów to i można prawko stracić ale koło mnie ostatni raz niebieskich widziałem z rok temu bo chyba za spokojna okolica.
Zasłonki zamontowane. Nie było trudno najgorzej zdemontować swoje mocowania bo trzeba odzyskać. Na moje to one powinny być jednorazowe bo mocowanie jest coś w stylu kołków do rigipsu podczas skręcania się rozpłaszczają a plastik jest dość twardy aby się z powrotem od prostował po odkręceniu i podczas wyczepiania przez to jest bardzo ciężko wyciągnąć oba lekko cię uszkodziły od strony wewnętrznej. Ale szło je z powrotem zamontować.
Przed
W trakcie po przełożeniu mocowania. Wszystko idealnie pasuje tylko musiałem i tak wtyczki dziabnąć bo nie przeszły przez otwór od mocowania.
I efekt końcowy Bardzo zadowalający chociaż i tak mi się te lusterka nie przydadzą bo wole się w nich nie przeglądać w szczególności z bliska później koszmary mogę mieć w nocy ale żona stwierdziła że teraz może się malować w samochodzie.
Zasłonki zamontowane. Nie było trudno najgorzej zdemontować swoje mocowania bo trzeba odzyskać. Na moje to one powinny być jednorazowe bo mocowanie jest coś w stylu kołków do rigipsu podczas skręcania się rozpłaszczają a plastik jest dość twardy aby się z powrotem od prostował po odkręceniu i podczas wyczepiania przez to jest bardzo ciężko wyciągnąć oba lekko cię uszkodziły od strony wewnętrznej. Ale szło je z powrotem zamontować.
Przed
W trakcie po przełożeniu mocowania. Wszystko idealnie pasuje tylko musiałem i tak wtyczki dziabnąć bo nie przeszły przez otwór od mocowania.
I efekt końcowy Bardzo zadowalający chociaż i tak mi się te lusterka nie przydadzą bo wole się w nich nie przeglądać w szczególności z bliska później koszmary mogę mieć w nocy ale żona stwierdziła że teraz może się malować w samochodzie.
- Aliass
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
U mnie jest to samo a nigdzie nie znalazlem takich mocowań Poszukam znowu ale jak bedzie cieplejwamka18 pisze:Na moje to one powinny być jednorazowe bo mocowanie jest coś w stylu kołków do rigipsu podczas skręcania się rozpłaszczają a plastik jest dość twardy aby się z powrotem od prostował po odkręceniu i podczas wyczepiania przez to jest bardzo ciężko wyciągnąć oba lekko cię uszkodziły od strony wewnętrznej. Ale szło je z powrotem zamontować.