Witam,
musimy kupić pilnie auto. W lipcu tego roku planowaliśmy zakup Zafiry, ale zepsuło nam się auto, którym jeździmy (Nissan Primera). Byliśmy u dwóch mechaników, ale żaden nie wie co się stało. Nie mamy czasu czekać na diagnozę, bo nie mieszkamy w PL i musimy wrócić do pracy, a dzieciaki do szkoły. Mechanik trzymał nam auto przez 2 tygodnie i oddał auto zepsute, nie informując nas o tym, że nic nie zrobił...Dzisiaj mieliśmy wracać.
Postanowiliśmy przyspieszyć zakup, ale pojawiły się różne wątpliwości. Chcemy diesla, mamy na auto 30 000. Proszę o radę, jakiej Zafiry w ogóle mamy szukać. Są różne silniki, różne typy. Oglądamy oferty na necie, ale martwią nas zwłaszcza przebiegi tych aut. Na stronach zagranicznych auta z roczników 2009-2010 mają przebiegi w granicach 200 000 km, a te same roczniki na PL stronach mają bliżej 100 000 km. Czy wszyscy cofają liczniki? Mocno to studzi nasze zaufanie do komisów...
Nie mamy czasu, szukamy auta w woj. wielkopolskim. Proszę sobie nie robić żartów, bo to dla nas trudna sytuacja. Proszę o konkretne rady.
Pozdrawiam
Proszę o pomoc w wyborze Zafiry, BARDZO PILNE
Moderator: Tunio999
-
Chcekupic
Proszę o pomoc w wyborze Zafiry, BARDZO PILNE
Ostatnio zmieniony 02 sty 2016, 21:58 przez Chcekupic, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Chcekupic
Hej, dzięki za pomoc. Ostatecznie okazało się, że problem mam większy niż myślałam.
Auto padło mi (przepływomierz), bo mieszkam w Alpach...Zafira też się tutaj nie nadaje, całe szczęście, że zawiozłam auto do kumatego mechanika, który mnie uświadomił, że muszę szukać auta 4x4. Tylko teraz już nie wiem, czy jest sens wydawać pieniądze na lepsze auto, skoro w górach one się tak mocno zużywają.
Jak temat wróci, to na pewno wpadnę do Was, bardzo dużo info tutaj jest. Dzięki!
Pozdrawiam
Auto padło mi (przepływomierz), bo mieszkam w Alpach...Zafira też się tutaj nie nadaje, całe szczęście, że zawiozłam auto do kumatego mechanika, który mnie uświadomił, że muszę szukać auta 4x4. Tylko teraz już nie wiem, czy jest sens wydawać pieniądze na lepsze auto, skoro w górach one się tak mocno zużywają.
Jak temat wróci, to na pewno wpadnę do Was, bardzo dużo info tutaj jest. Dzięki!
Pozdrawiam
-
Mariusz 79
Witam, jeśli miałbym pieniądze to kupiłbym lepsze auto, napisałeś że mieszkasz w Alpach, czyli warunki do jazdy ekstremalne. Ale to ty tam mieszkasz i wiesz najlepiej jakie są warunki do jazdy. NIE OSZCZĘDZAJ na własnym i bliskich ci osób bezpieczeństwie.
Ostatnio zmieniony 07 sty 2016, 14:50 przez Mariusz 79, łącznie zmieniany 1 raz.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
audi a6 allroad polecam

Ostatnio zmieniony 07 sty 2016, 21:19 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.