[B] Dober, 1.9 CDTI, Zafira B, 150KM, 2010
- Rafoooo
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
OPC posiada silnik 241 konny (bez modyfikacji, bo kolega Wojti osiągnął już 300km i coś mi się wydaje że na tym nie przystanie ) i występuje tylko w benzynie
.... za to ty posiadasz OPC Line z pięknym wyposażeniem, czego można tylko pozazdrościć ..... w sumie to brakuje Ci tylko wyświetlacza CID z navi. ....... i miałbyś wszystko czego można zapragnać przy Zosii
.... A co do przycisku START / STOP.......ahhh jak mi tego brakuje przy Zafirce, przesiadając się z Meganki do Zafiry nonstop szukam przycisku
Choć przyglądając się zdjęciom, to nawet nie wiem czy to jest fabryczna wersja OPC Line? ...... masz w zasadzie tylko dokładki progów i przedniego zderzaka. Mógł sobie to tylko ktoś zarzyczyć jako dodatkową opcję kupując Zafirę .... ale mogę się mylić. ...... dlatego wolałbym żeby reszta kolegów się wypowiedziała na ten temat
.... za to ty posiadasz OPC Line z pięknym wyposażeniem, czego można tylko pozazdrościć ..... w sumie to brakuje Ci tylko wyświetlacza CID z navi. ....... i miałbyś wszystko czego można zapragnać przy Zosii
.... A co do przycisku START / STOP.......ahhh jak mi tego brakuje przy Zafirce, przesiadając się z Meganki do Zafiry nonstop szukam przycisku
Choć przyglądając się zdjęciom, to nawet nie wiem czy to jest fabryczna wersja OPC Line? ...... masz w zasadzie tylko dokładki progów i przedniego zderzaka. Mógł sobie to tylko ktoś zarzyczyć jako dodatkową opcję kupując Zafirę .... ale mogę się mylić. ...... dlatego wolałbym żeby reszta kolegów się wypowiedziała na ten temat
Ostatnio zmieniony 10 sty 2016, 11:29 przez Rafoooo, łącznie zmieniany 2 razy.
Życie trzeba przeżyć tak, żeby wstyd było opowiadać, za to przyjemnie
wspominać.
wspominać.
Rafoooo. Niem, ze mam jeszcze ten cały przycisk sport co tam utwardza zawieszenie, coś tam geometrie łopatek na turbinie zmienia. I wydaje mi się (podkreślam wydaje) że ten przycisk sport wystepuje z pakietem opc. Jak się mylę to też proszę mie poprawić. Fakt start/stop na początku się go obawiałem, ale jak tylko spróbowałem to super. Kluczyk głeboko schowany, a żeby otworzyć drzwi to wystarczy za klamkę pociagnąć, a zamknąć to na klamce na dotyk jest takie coś i się zamykają nie trzeba wyciągać klucze za kazdym razem. Duży plus dla tego
Ale ile bym dał, żeby mieć 200KM
A jak sprawdzałem w VINie to jest pis że posiada dokładki:
BPF = DODATKI DO PRZEDNIEGO ZDERZAKA,KRAWĘDŹ DOLNA SPOJLERA
BPG = DODATKI DO TYLNEGO ZDERZAKA,KRAWĘDŹ DOLNA SPOJLERA
No navi by się przydało. Ale nie narzekam Nawigacja jest dodatkowa łądnie na szybie
Ale ile bym dał, żeby mieć 200KM
A jak sprawdzałem w VINie to jest pis że posiada dokładki:
BPF = DODATKI DO PRZEDNIEGO ZDERZAKA,KRAWĘDŹ DOLNA SPOJLERA
BPG = DODATKI DO TYLNEGO ZDERZAKA,KRAWĘDŹ DOLNA SPOJLERA
No navi by się przydało. Ale nie narzekam Nawigacja jest dodatkowa łądnie na szybie
- Rafoooo
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
Tak się składa że Sport'a to ja też mam, ale uwierz mi że to nie ma nic wspólnego z OPC ....... i kolejna rzecz którą napisałeś.....zmienna geometria łopatek na turbo ....... moja turbina nie ma zmiennej geometrii ...... nie wiem jak jest przy 150cio konnym silniku, ale przypuszczam że masz podobnie jak ja. Sport raczej zmienia kąt uchylenia przepustnicy i zmienia coś na sterowniku. Do tego IDS+ i usztywnienie wspomagania.
wspominać.
wspominać.
- Rafoooo
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
...... ....... dobreDober pisze: .....To mniej więcej jakbym powiedział, że z tyłu nie mam emblematu zafira więc to pewnie nie jest zafira tylko astra
....... dlatego pisałem żeby inni się wypowiedzieli..... Bo w wielu kwestiach mogę się mylić
wspominać.
wspominać.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT