Dywaniki OPEL ZAFIRA A - Różnice - 2 rodzaje ?!
Moderator: Sebu$
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Mam lepsze sprawdzone rozwiązanie z dywanikami. Jedyny mankament wymaga odrobine naszej pracy. W sklepie z wykładzinami podłogowymi kupuję cos takiego:
http://www.komfort.pl/pl/Wycieraczki/Sh ... p/406640#b
tylko z rolki o szerokości 2m (dostępne są w różnych kolorach). W żony berlingo sprawdzają się już od 4 lat. Żadnych przetarć, grube, sztywne, dobrze leżą, guma od spodu się nie kruszy. Polecam podejść do jakiegoś sklepu i chociaż sprawdzić jak to wygląda. Tu jest fajna sprawa, że na tył można dociąć (ja tak robię) w jednym kawałku. Wszystkie inne przeze mnie przerabiane po roku dwóch zwłaszcza ten od kierowcy robi się jak szmata. ,
http://www.komfort.pl/pl/Wycieraczki/Sh ... p/406640#b
tylko z rolki o szerokości 2m (dostępne są w różnych kolorach). W żony berlingo sprawdzają się już od 4 lat. Żadnych przetarć, grube, sztywne, dobrze leżą, guma od spodu się nie kruszy. Polecam podejść do jakiegoś sklepu i chociaż sprawdzić jak to wygląda. Tu jest fajna sprawa, że na tył można dociąć (ja tak robię) w jednym kawałku. Wszystkie inne przeze mnie przerabiane po roku dwóch zwłaszcza ten od kierowcy robi się jak szmata. ,
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
-
Skasowany użytkownik 16629
Co się będzie przelewać? Nic nie będzie się przelewać. Kolega Paweł zaczął pisać o welurowych dywanikach dla majsterkowicza gdy wszyscy wcześniej gadaliśmy o gumowych Petexach...
Welury napewno ładnie wchłoną wodę i przepuszczą bokami całość do podłogi...
Pomysł dobry na lato jeżeli ktoś ma rękę do wycinania dywaników, ale bez obszycia to tak jakoś słabo będzie wyglądać, a i tak większość z nas stwierdzi, że jeżeli ma kupić rolkę za 50zł to woli dołożyć drugie tyle i kupić jakieś dedykowane, ładnie obszywane, do tego z jakimś nadrukiem wyszywaniem czy innymi duperelami. Sorry bardzo, taka metoda to raczej dobra jeżeli ktoś ma czas, talent i chce oszczędzić parę groszy, ale czy warto Zosi skąpić?
Welury napewno ładnie wchłoną wodę i przepuszczą bokami całość do podłogi...
Pomysł dobry na lato jeżeli ktoś ma rękę do wycinania dywaników, ale bez obszycia to tak jakoś słabo będzie wyglądać, a i tak większość z nas stwierdzi, że jeżeli ma kupić rolkę za 50zł to woli dołożyć drugie tyle i kupić jakieś dedykowane, ładnie obszywane, do tego z jakimś nadrukiem wyszywaniem czy innymi duperelami. Sorry bardzo, taka metoda to raczej dobra jeżeli ktoś ma czas, talent i chce oszczędzić parę groszy, ale czy warto Zosi skąpić?
-
rynna83
-
Wiem, że kolegi już nie ma między nami, ale patex to dla mnie klej... temat raczej o wycieraczkach pod nogi...rynna83 pisze:Byłeś w tym linku komfortu??? To nie rolka za 50zł tylko 39,99zł za m2.
Pytali o Patexy żeby woda nie leciała na podłogę, a jak sam napisałeś: ładnie wchłoną wodę i przepuszczą bokami całość do podłogi... a później pod podłogą gnój.
Dobry pomysł na lato, ale jest zima. :>
sorry chopaki za offtop, nie mogłem się powstrzymać, sorry admini, nie bądźcie źli (ostrzeżenie zniosę z pokorą)
-
Tunio999 kilka postów wyżej pisał, że ma te same od 3 lat i sobie bardzo chwali. Może skusisz się ewentualnie na Petexy? Popatrz TUTAJ Możesz je odebrać w swojej okolicy (mają też punkt w Olsztynie), a cena wyjdzie jedynie 9zł więcej (bo do proponowanych jednak 15zł wysyłki trzeba doliczyć). Petexy mają komplet 6 dywaników, nie wiem jak te tańsze - tu trzeba zapytać sprzedawcę lub Tunio coś podpowieN0B0DY pisze:a takie są dobre? nie wiem czy to drogo czy nie?DYWANIKI
ps. Oba wybory będą dobre, ale wydaje mi się, że te tańsze mają wyższy rant = lepszy
-
N0B0DY
- wamka18
- Zafiromaniak
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira 2.0T ST2 Astra G Bertone 1.8 16v
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
Ja kupiłem 3 miesiące temu takie http://allegro.pl/dywaniki-gumowe-koryt ... 26605.html
Jak na razie same gumy są wykonane dość porządnie ale jest minus jak jest cieplej na zewnątrz to w kabinie jest zapach gumy chociaż z czasem coraz mniej czuć.
Jak na razie same gumy są wykonane dość porządnie ale jest minus jak jest cieplej na zewnątrz to w kabinie jest zapach gumy chociaż z czasem coraz mniej czuć.
-
Skasowany użytkownik 8511
Mam takie same dywaniki około pół roku i dywanik kierowcy już się przeciera.wamka18 pisze:Ja kupiłem 3 miesiące temu takie http://allegro.pl/dywanik...5928226605.html
-
Oficer
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
zobacz u tego sprzedawcy. Daleko nie maszOficer pisze:Pany i Panie potrzebuje dywaników do ZA na 3 rząd siedzeń. Możecie coś podrzucić, polecić. Uniwersal, ori beda i tak mało używane, większość schowane na pace
http://allegro.pl/dywaniki-welurowe-ope ... 98147.html
powinni mieć wzór na 3 rząd i zrobić Ci je na miejscu.