kontrolka samochodu z kluczem
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Ma zgasnąć przed odpaleniem inaczej masz błędy.rad25 pisze:Witam. Prosze o wyjaśnienie tej kontrolki autka z kluczykiem. U mnie świeci się gdy przełącze stacyjkę w pozycje zapłon i gaśnie po uruchomieniu silnika po kilku sekundach z kontrolką w kszałcie silnika. Nie wiem czy ma tak być czy nie powinna się wogóle pojawiać. Proszę o wyjaśnienie. Pozdrawiam.
Jak odczytać, masz TTUU
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Jutro sprawdzę co to za błędy, ale nadmienię, że nic nie zauważyłem w pracy silnika i innych podzespołów.
[ Dodano: Wto Kwi 17, 2012 19:11 ]
Witam. Sprawdziłem dziś autko Op-Comem i znalazł 2 błędy:
P1112- Błąd nastawnika elektrozaworu dezaktywacji portu (61) - Nie wystepuje:
U2130 - Tryb CAN-BUS - brak łaczności (00) - Nie wystepuje.
Co to za błędy i jak to ugryźć. Wykasowałem je ale podejżewam, że po przejechaniu kilku kilometrów będą znowu. Proszę o pomoc.
[ Dodano: Wto Kwi 17, 2012 19:11 ]
Witam. Sprawdziłem dziś autko Op-Comem i znalazł 2 błędy:
P1112- Błąd nastawnika elektrozaworu dezaktywacji portu (61) - Nie wystepuje:
U2130 - Tryb CAN-BUS - brak łaczności (00) - Nie wystepuje.
Co to za błędy i jak to ugryźć. Wykasowałem je ale podejżewam, że po przejechaniu kilku kilometrów będą znowu. Proszę o pomoc.
witajcie,
mnie tez dotknal Problem zoltej kontrolki z kluczykiem.
ostatnio wymienialem przeplywomierz, gdyz stary juz padl. Auto zyskalo nowe sily, ale po jakims czasie zaczela sie mi swiecic wlasnie ta zolta kontrolka z kluczykiem. swieci sie caly czas po zapaleniu silnika, zgasnie gdy zdejme klemy, ale po krotkim czasie jazdy na benzynie szczegolnie pod obciazeniem zapala sie znow, dodam iz na gazie sie jeszcze nie zapalila.
tak wiec czytam i rozmyslam czy to juz turbina sie konczy czy zawor erg czy ??
mam zafire opc 2.0 Turbo 160000 km
mnie tez dotknal Problem zoltej kontrolki z kluczykiem.
ostatnio wymienialem przeplywomierz, gdyz stary juz padl. Auto zyskalo nowe sily, ale po jakims czasie zaczela sie mi swiecic wlasnie ta zolta kontrolka z kluczykiem. swieci sie caly czas po zapaleniu silnika, zgasnie gdy zdejme klemy, ale po krotkim czasie jazdy na benzynie szczegolnie pod obciazeniem zapala sie znow, dodam iz na gazie sie jeszcze nie zapalila.
tak wiec czytam i rozmyslam czy to juz turbina sie konczy czy zawor erg czy ??
mam zafire opc 2.0 Turbo 160000 km
mam zafire a, byloby fajnie podlaczyc sie i bledy zczytac, ale narazie moj kabelek sie zepsul.
nowy jest w drodze. do tego czasu pozostaja domysly, ale mimo wszystko chcialem sie dowiedziec czy ktos juz cos takiego mial.
dodam tez ze turbina jakby lekko pogwizdywala, czasem na calkiem zimnym silniku pod duzym obciazeniem (mocne wcisniecie gazu) turbina jakby piszczala, jakby cos ocieralo. po rozgrzaniu bylo juz ok.
nowy jest w drodze. do tego czasu pozostaja domysly, ale mimo wszystko chcialem sie dowiedziec czy ktos juz cos takiego mial.
dodam tez ze turbina jakby lekko pogwizdywala, czasem na calkiem zimnym silniku pod duzym obciazeniem (mocne wcisniecie gazu) turbina jakby piszczala, jakby cos ocieralo. po rozgrzaniu bylo juz ok.
- Rybka
- Zafiromaniak
- Imię: ROBERT
- Auto: ZAFIRA B
- Model: CDTI
- Oznaczenie silnika: Z19DTL
Więc tutaj jest dla ciebie odpowiedni temat http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=375adam1985 pisze:mam zafire a,
Ten dotyczy Zafiry B
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
organista15 pisze:A do jego wymiany trzeba dużo auta rozbierać? Gdzie ten czujnik dokładniej się znajduje?
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
-
- Debiutant
- Imię: Michał
- Auto: Zafira
- Model: B
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
Każda Zafira ma taką kontrolkę, skoro jej nie masz to kombinowane zegary.Napster_89 pisze:Koledzy powiedzcie mi czy jest taka możliwość że moja Zośka nie posiada tej kontrolki auta z kluczykiem?? A jeżeli posiada to czy można ją wyłączyć np. OP-Com'em na stałe??
Nie raz z takim czymś się spotkałem.Albo wylutowana dioda albo zaślepiona kratka.
Nie da się jej wyłączyć/włączyć programowo.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.