Nie rozumiem trochę tych postów, bo kolega Mariusz odświeżył kotleta, a później Wojtek to skopiował... Na moje oko to wcale nie wina panelu w drzwiach kierowcy, bo sam to mam
dokładnie - pewnego dnia letniego otwarłem wszystkie okna do wietrzenia, przejechałem chwilę, włączyłem klimę i wszystkie okna w górę i tu moje zdziwienie, bo prawe tylne się nie zamyka. Z panelu w drzwiach tylnych chodzi oczywiście idealnie (tak samo zamykanie okien kluczykiem. Dodam, że w tych samych drzwiach nie działa też c.zamek, a reszta ok (głośniki, szybka z tego panelu). Też myślałem o przełączniku w drzwiach kierowcy, wytargałem go, poczyściłem styki i nic, dopiero poruszałem wiązką kabli w gumowej osłonie drzwi tylnych (potarmosiłem) i zaczęła działać szyba z panelu kierowcy i nawet centralny się obudził. Sytuacja niestety powtórzyła się po dwóch dniach, więc to raczej wiązka drzwi tylnych do poprawy, a nie sam przełącznik.
ps. Wojtku, aby się upewnić, można podmienić od kogoś z okolic sam przełącznik (to minuta zabawy) i się upewnisz, ale na moje oko to na 99,9% wiązka