Zafira b ecn 212053 ?
-
slon001
Zafira b ecn 212053 ?
Witam !Może ktoś z forumowiczów pomoże chodzi o spradyczne pojawianie się serwic na desce check się nie pali auto zachowuje się normalnie po spr błędu metodą pedał hamulca plus gaz wychodzi bład ecn 212053o co tu chodzi jak to zlikwidować z opisu jaki znalazłem jest to związane z pedałem gazu miał może ktos taki przypadek i sobie poradził?
-
Flora
P2120 Throttle/Pedal Position Sensor/Switch D Circuit
Z tego, co udało mi się wyszukać, element odpowiedzialny za przekazywanie informacji o położeniu pedału gazu posiada dwa obwody, z których powinny przychodzić zbliżone informacje. Pojawienie się błędu P2120 oznacza, że występuje różnica między tymi odczytami, a dokładnie jeden z nich nie wykazuje zmian położenia, co może wynikać z przerwy w instalacji, lub z uszkodzenia samego czujnika.
Z tego, co udało mi się wyszukać, element odpowiedzialny za przekazywanie informacji o położeniu pedału gazu posiada dwa obwody, z których powinny przychodzić zbliżone informacje. Pojawienie się błędu P2120 oznacza, że występuje różnica między tymi odczytami, a dokładnie jeden z nich nie wykazuje zmian położenia, co może wynikać z przerwy w instalacji, lub z uszkodzenia samego czujnika.
-
slon001
-
slon001