czujniki

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
norbert_p

#16 Post autor: norbert_p »

Jakie są objawy padniętego czujnika temperatury zewnętrznej poza błędnymi wskazaniami? Czy coś jeszcze na to wskazuje? Czy ma on jakiś związek z np klimatronikiem? Jaki?
Anony Mous

#17 Post autor: Anony Mous »

A jakieś błędy "wypedałowałeś" może? Albo OP-Comem sprawdź czy błędy pokazuje ...
norbert_p

#18 Post autor: norbert_p »

Owszem, że mam uszkodzony czujnik temperatury zewnętrznej i inne (opisane w stosownym temacie). Tylko, że temperatura pokazana na wyświetlaczu jest normalna... Nie wiem czy ma to jakiś związek z np padającym CIM-em...
Anony Mous

#19 Post autor: Anony Mous »

A próbowałeś metody wykasowania i sprawdzenia później? Może sprawdź też połączenie tego czujnika (może jakiś kabel się przytarł, brak styku, zaśniedziało itp.).
norbert_p pisze:Nie wiem czy ma to jakiś związek z np padającym CIM-em...
To chyba zbyt daleko idąca diagnoza :mysli: a dlaczegoż miałby on padać ... tzn. co co na to wskazuje?
ciely_77

#20 Post autor: ciely_77 »

A kto może mi pomóc w zlokalizowanie czujnika położenia wału korbowego w silniku Z19DTH . Wiem jak wygląda , lecz nie wiem jak się do niego dobrać . I pytanie wymiana tego czujnika jest możliwa w garażu bez kanału i ewentualnego wycieku oleju ?
Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Opel Zafira
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#21 Post autor: Bodek »

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”