[B] - wampir - ZAFIRA 2.0T

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
wampir11111

#31 Post autor: wampir11111 »

Przypominam ze jest to pierwsze wydanie zsfiry b z 2005 roku. Jak dlamnie to serducho jest wszne a nie pierdoly typu sensor deszczu :P . A jest to forum zeby sobie pomagac i doradzac w takich sprawach.
Piasek

#32 Post autor: Piasek »

Nie przysmradzam tylko się dziwię... Przecież dopłata za sam silnik była spora a zazwyczaj to jest sprzężone: im lepszy silnik tym lepszy pakiet wypasu, im większa bieda w środku tym bardziej podstawowa jednostka napędowa a tutaj zestawienie zupełnie jakby pod zamówienie robione było. Mocny silnik i bieda z nędzą na pokładzie.
Do Policji często takie zestawienia brane były: mocny dobry silnik a z wyposażenia jedynie klima manualna.
wampir11111

#33 Post autor: wampir11111 »

Moze piereszy nabywca nie mial kasy na frykasy tylko zalezalo mu na silniku niewiem :?:

EDIT

Rafoooo a Ty jakie masz fabryczne radio i wyswietlacz i jake bys polecil radio fabryczne do mnie :?:

Posty pisane w krótkich odstępach czasowych edytujemy i scalamy - GOTI
Ostatnio zmieniony 10 lut 2016, 21:47 przez wampir11111, łącznie zmieniany 1 raz.
Rafoooo

#34 Post autor: Rafoooo »

Ja mam cd30 mp3 z GID'em ..... ale marzyło by się takie dvd90 navi z CID'em ...... tylko cena kosmiczna :lol: .... do tego jeszcze zapodać UWA bluetooth i komplet jak znalazł ..... dobrze że za marzenia nie karzą. .... Bo już bym miał odsiadkę :haha:
Ostatnio zmieniony 10 lut 2016, 21:35 przez Rafoooo, łącznie zmieniany 1 raz.
GOTI

#35 Post autor: GOTI »

wampir11111 pisze:Niewiem jakie bylo orginalne radio ale jest mikrofon na slupku i antena gps na tylnej szybie i jakies urzadzonko za schowkiem pasazera.
Rozkoduj sobie VIN: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=17667
a dowiesz sie co oryginalnie siedziało na pokładzie ;)
Maćku
Zafiromaniak
Imię: Maciej
Auto: seria 3
Model: e46
Oznaczenie silnika: M47,M54

#36 Post autor: Maćku »

Piasek pisze:Przecież dopłata za sam silnik była spora a zazwyczaj to jest sprzężone: im lepszy silnik tym lepszy pakiet wypasu, im większa bieda w środku tym bardziej podstawowa jednostka napędowa a tutaj zestawienie zupełnie jakby pod zamówienie robione było. Mocny silnik i bieda z nędzą na pokładzie.
Do Policji często takie zestawienia brane były: mocny dobry silnik a z wyposażenia jedynie klima manualna.
Nie zbadane są wyroki pierwszych właścicieli 8) silnik fajny klima jest szyby są koła są po co więcej do :driver:

W zależności od potrzeb ludzkich :lol:
Ostatnio zmieniony 11 lut 2016, 06:54 przez Maćku, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Rafoooo

#37 Post autor: Rafoooo »

Michał znalazłem jeszcze coś takiego .......... Link Android 4.4 ........... może zapodasz sobie takie i powiesz mi jak to się spisuje :ok: ........... wtedy dopiero ja sobie kupię :mrgreen:
Piasek

#38 Post autor: Piasek »

Fajna sprawa... zwłaszcza dla kogoś kto sporo czasu w aucie spędza... :D
Ale, tutaj news dla fanów Ali...
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Ostatni ... 15770.html
wampir11111

#39 Post autor: wampir11111 »

Patrzylem na VIN i jest tyko sportowe fotele, kolor wykonczenia plastikow i kolor tapicerki a o radiu niemoge znalesc :| Co da radyjka to fajny kombajn :D ale narazie fundusz europejski sie zakonczyl na ten miesiac :cry:
Rafoooo

#40 Post autor: Rafoooo »

U mnie jest to w taki sposób wyszczególnione :

U3A
U55
U66 = GŁOŚNIKI,7
U68 = KOMPUTER INFORMACYJNY
U71 = ANTENA DACHOWA,ZESP.
UAH = WYŚWIETLACZ SYSTEMU AUDIO-WIDEO,WYŚWIETLACZ INFOR. GRAFICZNYCH (GID), VAR2
UCH = RADIO AM/FM STEREO,SZUKANIE,CD,ETR,WYCISZANIE,MP3
UD5
UEC = WSKAŹNIK CZUJNIKA AUTOMATYCZNEJ RECYRKULACJI POWIETRZA
UEQ = PRZEŁĄCZNIK WYŁĄCZENIA AKUMULATORA
UJ3
UJC = PRZEŁĄCZNIK TRYBU SPORTOWEGO

.... to jest urywek z mojego VIN'u ;)
wampir11111

#41 Post autor: wampir11111 »

A oto fotka po montazu turbinki. Wiem ze ta oslona wyglada jak k..a ale bedzie nowa. Jak widac pucha od 1,9 i wywalona odma 8) zrobilem to przed usterka turbo.
Załączniki
Silnik.jpg
Rafoooo

#42 Post autor: Rafoooo »

Ja robiąc turbo, nie założyłem tej osłony bo tez była szpetna :lol: .......... miałem zamiar ją pomalować srebrzanką i dopiero założyć ......... ale jakoś mi tak schodzi już pół roku :lol: ....... i pewnie już tego nie założe :P
wampir11111

#43 Post autor: wampir11111 »

Tez najchetniej bym to wywalil :mrgreen: fajnie turbinke widac tylko martwie sie czy lakier na masce niepopeka od goraca :/
Rafoooo

#44 Post autor: Rafoooo »

wcale tak nie daje tym ciepłem ..... jak u mnie za pół roku nic się nie stało ..... to już nic się nie stanie :P
Awatar użytkownika
paweldm
Zafiromaniak
Imię: Paweł
Auto: Peugeot 308SW
Model: P308
Oznaczenie silnika: A20DTH

#45 Post autor: paweldm »

Gdzie kupowałeś przewody łączące filtr powietrza z turbo i ile cię to wyniosło. Dobrze byłoby gdybyś podał również wymiary użytych przewodów.
Mam już puchę. Teraz czas na resztę.
Po takiej zmianie silnik lepiej się prezentuje.
Ostatnio zmieniony 11 lut 2016, 14:09 przez paweldm, łącznie zmieniany 1 raz.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”