Zbiornik gazu w Zafirze B
Moderator: Mariusz
-
darkb
-
Mariusz 79
Miejsce butli gazowej jak i sposób zamontowania jest obwarowana różnymi nakazami, więc najdokładniejszej odpowiedzi powinni udzielić fachowcy co go będą montować, kosz na koło zapasowe może zawsze spełniać role zabezpieczenia jak by coś się stało ze śrubami mocującymi. Ale moim zdaniem butla ma być mocno przytwierdzona do nadwozia i kosz nie ma tu żadnego znaczenia. Ale zobaczymy co powiedzą inni.
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Obecnie są również dostępne zbiorniki toroidalne z pełnym środkiem co pozwala zwiększyć pojemność zbiornika o ok 10 l.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
-
amakuch1986
-
Piasek
-
Piasek
Parę kilo... nic więcej.
Większe obciążenie powoduje pełnowymiarowe koło zapasowe zalegające w bagażniku.
Ja generalnie mam wy**** i jeżdżę bez zapasu
Poza tym C5 ma hydro: możesz max ładowność do bagażnika wrzucić a i tak będzie stał tak samo wysoko jak na pusto. W miarę wzrostu obciążenia utwardza zawieszenie zapobiegając glebie.
Większe obciążenie powoduje pełnowymiarowe koło zapasowe zalegające w bagażniku.
Ja generalnie mam wy**** i jeżdżę bez zapasu
Poza tym C5 ma hydro: możesz max ładowność do bagażnika wrzucić a i tak będzie stał tak samo wysoko jak na pusto. W miarę wzrostu obciążenia utwardza zawieszenie zapobiegając glebie.
-
amakuch1986
- Sumik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
U mnie w OPC butla jest zamontowana w taki sposób:
Posiadam zbiornik Stako 46 l 580×225.
Trzeba było delikatnie przerobić (wyprostować) rurę do prawej końcówki.
Posiadam zbiornik Stako 46 l 580×225.
Trzeba było delikatnie przerobić (wyprostować) rurę do prawej końcówki.
Ostatnio zmieniony 14 paź 2016, 20:21 przez Sumik, łącznie zmieniany 1 raz.