Opel Zafira 2.2 Stan idealny,bezwyp,1wł,gwarancj
Moderator: Tunio999
Opel Zafira 2.2 Stan idealny,bezwyp,1wł,gwarancj
Witam.
Jutro zamierzam obejrzeć poniższy egzemplarz. Podpowiecie coś?
Jak w ogóle się spisuje LPG w silniku 2.2, bo zamierzam coś kupić pod LPG ??
http://otomoto.pl/oferta/opel-zafira-st ... yhA1w.html
Jutro zamierzam obejrzeć poniższy egzemplarz. Podpowiecie coś?
Jak w ogóle się spisuje LPG w silniku 2.2, bo zamierzam coś kupić pod LPG ??
http://otomoto.pl/oferta/opel-zafira-st ... yhA1w.html
Ostatnio zmieniony 11 lut 2016, 23:01 przez dj_adamus, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rafoooo
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
Pod LPG ten silnik się w ogóle nie nadaje ......... chyba że Cię stać na LPG za 10tys zł??? ...... To jest silnik z bezpośrednim wtryskiem benzyny ........... więc jak szukasz coś pod Gaz to zapomnij o tym i szukaj najlepiej 1.8 silnika 140konnego
..... nie bez powodu jest taki tani ....... poprostu nikt go nie chce kupić
..... nie bez powodu jest taki tani ....... poprostu nikt go nie chce kupić
Ostatnio zmieniony 12 lut 2016, 06:52 przez Rafoooo, łącznie zmieniany 1 raz.
Życie trzeba przeżyć tak, żeby wstyd było opowiadać, za to przyjemnie
wspominać.
wspominać.
Były dwie wersje, 1. w Zafirze A bez wtrysku bezpośredniego i 2. w Zafirze B z wtryskiem bezpośrednim. Rafoooo niestety ma rację i się zgadzam, a druga sprawa, nawet na listwie tylnej napis direct widnieje (z angielska bezpośredni), więc to niestety niezbyt opłacalne, a niska cena spowodowana może być dwoma kwestiami: 1. nikt nie chce kupić, 2. "przeszłość" auta + nikt nie chce kupićdj_adamus pisze:Gadałem z gazownikiem i podobno są 2 odmiany tego silnika z bezpośrednim i nie?? Wiem, że z bezpośrednim to nie ma sensu pod LPG...
Szukaj 1,8, 140 koni wystarczy w zupełności, a gaz zniesie bez problemów, choć są ludzie, którzy twierdzą inaczej
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Wtrącę tylko kilka słów...
Wcześniej miałem auto z dwulitrową benzyną o bezpośrednim wtrysku..
W mojej ocenie - albo trzeba mieć pełną świadomość co się ma pod maską i jak użytkować taki samochód (garażowanie, zalewanie dobrej jakości paliwa, pełna terminowa wymiana eksploatacyjna nie tylko filtrów i klocków hamulcowych) lub potężny zasób portfela plus (co najważniejsze) mechanika, który w razie nawet drobnej awarii ogarnie silnik i poprawnie zinterpretuje błędy gdyż odczyt z komputera to jedno ale interpretacja błędów to zupełnie wyższy level wiedzy motoryzacyjnej.
Do gazu szukaj tylko i wyłącznie sprawdzonej i dobrej jednostki 1.8 - tak jak koledzy piszą wyżej.
I nie sugeruj się ceną zakupu.
Powodzenia!
Wcześniej miałem auto z dwulitrową benzyną o bezpośrednim wtrysku..
W mojej ocenie - albo trzeba mieć pełną świadomość co się ma pod maską i jak użytkować taki samochód (garażowanie, zalewanie dobrej jakości paliwa, pełna terminowa wymiana eksploatacyjna nie tylko filtrów i klocków hamulcowych) lub potężny zasób portfela plus (co najważniejsze) mechanika, który w razie nawet drobnej awarii ogarnie silnik i poprawnie zinterpretuje błędy gdyż odczyt z komputera to jedno ale interpretacja błędów to zupełnie wyższy level wiedzy motoryzacyjnej.
Do gazu szukaj tylko i wyłącznie sprawdzonej i dobrej jednostki 1.8 - tak jak koledzy piszą wyżej.
I nie sugeruj się ceną zakupu.
Powodzenia!