Podsufitka w ZB
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Podsufitka w ZB
Witam...
Potrzebuję zdjęcia podsufitki z Zafiry B - bez panoramy - od strony wewnętrznej tj. od strony mocowań do dachu...
Potrzebuję zdjęcia podsufitki z Zafiry B - bez panoramy - od strony wewnętrznej tj. od strony mocowań do dachu...
- Albert Einstein
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Zmotywowałeś mnie do ruszenia czterech liter z domu i demontażu podsufitki
Wieczorem wybieram się wygłuszać dach i mogę zrobić szczegółowe zdjęcia, tylko napisz co dokładnie Cię interesuje.
Wieczorem wybieram się wygłuszać dach i mogę zrobić szczegółowe zdjęcia, tylko napisz co dokładnie Cię interesuje.
Ostatnio zmieniony 12 lut 2016, 14:44 przez Flora, łącznie zmieniany 1 raz.
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Z tymi mocowaniami na rzepy, to niemiaszków odrobinę pogięło. Nie wiem jak u Was, ale u mnie ten rzep przy środkowej lampce nie trzyma.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Nie przyklejałem, zostawiłem tak, jak jest w oryginale. Przy krawędziach podsufitka trzyma się na wszelkich elementach z tworzywa, a na środku są trzy rzepy, które trzymają wyjątkowo dobrze - mają trochę inną konstrukcję niż rzepy odzieżowe. Podsufitka wykonana jest z dość sztywnego materiału i wygięta ku górze co dodatkowo poprawia jej przyleganie do dachu.
- paweldm
- Zafiromaniak
U mnie niestety te rzepy nie trzymają. Ma ktoś jakieś sprawdzone pomysły??
- paweldm
- Zafiromaniak
Rzepy trzymają się swoich miejsc, tylko razem nie chcą się trzymać.
Tak jak radzisz spróbuję mocniej docisnąć.
Tak jak radzisz spróbuję mocniej docisnąć.
-
- Świeżak
- Auto: Zafira B 1.7 CDTI Cosmo Panorama
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z17DTH
Witam z góry przepraszam jeśli wybrałem zła kategorię na forum
Prosiłbym o poradę głównie użytkowników z Śląska gdzie na terenie Śląska, Zagłebia można naprawić pęknięta podsufitkę (wystrzał kurtyny)
Tapicerka jest w panoramicznym dachu.
Może ktoś oddawał jakiemuś tapicerowi samochodowemu i może dać namiar lub 2 opcja może ktoś sam naprawiał i oklejał podsufitkę i byłby chętny pomóc oczywiście nie za darmo.
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi
Przeniosłem do odpowiedniego działu.
Pozdroofka
Makary
Prosiłbym o poradę głównie użytkowników z Śląska gdzie na terenie Śląska, Zagłebia można naprawić pęknięta podsufitkę (wystrzał kurtyny)
Tapicerka jest w panoramicznym dachu.
Może ktoś oddawał jakiemuś tapicerowi samochodowemu i może dać namiar lub 2 opcja może ktoś sam naprawiał i oklejał podsufitkę i byłby chętny pomóc oczywiście nie za darmo.
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi
Przeniosłem do odpowiedniego działu.
Pozdroofka
Makary
Ostatnio zmieniony 30 lip 2019, 20:42 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.