[B]Tapicerka EKO-SKÓRA
-
przem811
No nie... wygląda w miarę ok. Ja nawet na początku skakałam z radości, że mam skóry... No ale jak już zostałam uświadomiona to trochę się zestresowałam.
Miałam w domu piękny komplet kanap z eko skóry. Tani nie był. Zabezpieczałam mleczkami. Po 2letnim okresie gwarancyjnym jak zaczęła pękać to wyglądała jakby stado kotów ostrzyło na niej pazury a złuszczone kawałki roznosiły się po całym domu.
Mama nadzieję, że te w Zefirce są lepszej jakości.
Po jakim czasie użytkowania auta zaczęła się wam przecierać czy pękać? Ciekawa jestem czy jest jakaś magiczna granica czasowa. Na fotelu kierowcy mam lekkie pęknięcie na dole i przecierki wzdłuż oparcia w miejscu jak przeszycie jest.
Czytałam już o sztucznej skórze do wypełnienia pęknięć, szpachli itd.
Miałam w domu piękny komplet kanap z eko skóry. Tani nie był. Zabezpieczałam mleczkami. Po 2letnim okresie gwarancyjnym jak zaczęła pękać to wyglądała jakby stado kotów ostrzyło na niej pazury a złuszczone kawałki roznosiły się po całym domu.
Mama nadzieję, że te w Zefirce są lepszej jakości.
Po jakim czasie użytkowania auta zaczęła się wam przecierać czy pękać? Ciekawa jestem czy jest jakaś magiczna granica czasowa. Na fotelu kierowcy mam lekkie pęknięcie na dole i przecierki wzdłuż oparcia w miejscu jak przeszycie jest.
Czytałam już o sztucznej skórze do wypełnienia pęknięć, szpachli itd.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Opel Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Moje autko ma 165tys. fotel wygląda OK - nie jest pognieciony, ale mam kilka drobnych rysek - tylko na fotelu kierowcy, przetarć nie mam.przem811 pisze:....Po jakim czasie użytkowania auta zaczęła się wam przecierać czy pękać? Ciekawa jestem czy jest jakaś magiczna granica czasowa. Na fotelu kierowcy mam lekkie pęknięcie na dole i przecierki wzdłuż oparcia w miejscu jak przeszycie jest..
Zamieściłem wyżej w tym temacie dwa specyfiki z Alledrogo - mam zamiar spróbować.przem811 pisze:....Czytałam już o sztucznej skórze do wypełnienia pęknięć, szpachli itd.
http://aukcjewp.wp.pl/renowacja-kierown ... 92911.html
do renowacji taki zestaw wystarczy ci na całą Zoskę , wybierajcie kolor Dark Grey (GRY08)
do renowacji taki zestaw wystarczy ci na całą Zoskę , wybierajcie kolor Dark Grey (GRY08)
-
xrs
Myślicie że to byłby dobry sposób na pęknięcia http://sklep.lederzentrum.pl/plynna-skora-p-9.html tylko czym to później zafarbować
-
xrs
-
xrs
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
-
tomi2k
Wielkie pytanie do forumowiczów, znalazłem taką oto stronkę,
http://hurtownietapicerskie.pl/szukaj?c ... it_search=
Są tam dwa rodzaje materiałów ze skaju, czy można jakoś po vinie dojść do koloru. Ja mam podartą kanapę z tyłu i pęknięcia na fotelu kierowcy, kumpel by mi zrobił ale nie wiem który mam (mam szary) Da188 czy Da188/2.
Dla mnie wyglądają prawie że identycznie. Jednak jak kupie zły to będzie się różnić odcień
http://hurtownietapicerskie.pl/szukaj?c ... it_search=
Są tam dwa rodzaje materiałów ze skaju, czy można jakoś po vinie dojść do koloru. Ja mam podartą kanapę z tyłu i pęknięcia na fotelu kierowcy, kumpel by mi zrobił ale nie wiem który mam (mam szary) Da188 czy Da188/2.
Dla mnie wyglądają prawie że identycznie. Jednak jak kupie zły to będzie się różnić odcień
Ostatnio zmieniony 26 maja 2016, 13:30 przez tomi2k, łącznie zmieniany 1 raz.
-
celius
Witam.
Mam zośkę na półskórze (a raczej na półekoskórze
) Oczywiście fotel kierowcy od strony drzwi ma juz popękaną skórę. Chciałbym to naprawić i pytanie: Ma może ktoś kawałek skóry która pasowałaby to tej oplowskiej ?
Mam zośkę na półskórze (a raczej na półekoskórze
- rafant4011
- Zafiromaniak
Temat z forum; viewtopic.php?f=36&t=6118
- rafant4011
- Zafiromaniak
Odwołuje to co napisałem powyżej, przerabiałem naprawę siedziska kierowcy, materiał z fotela("plecki") jest niewystarczający na pokrycie siedziska.rafant4011 pisze: 07 kwie 2016, 11:26 znajdź najtańszy fotel jaki tylko jest na portalach ogłoszeniowych w eko skórze i kup, na pleckach (tył fotela) jest duży kawałek skaju a raczej on nie będzie popękany z racji jego umieszczenia![]()
Docelowo fotel trafił do tapicera, który dokonał wymiany za 70zł.
-
Archi69
Witam.
Mam następujące pytanie. Chciałbym wymienić tapicerkę fotela kierowcy, dokładnie część dolną, na której zrobiło się pęknięcie z boku, od wsiadania/ wysiadania. Mam fotele pół- skóra, i trochę mnie to irytuje. I teraz nie wiem, czy pasuje tam też tapicerka od fotela pasażera lub angielskiej wersji Opla, czy tylko tapicerka od kierowcy?
Pozdrawiam.
Mam następujące pytanie. Chciałbym wymienić tapicerkę fotela kierowcy, dokładnie część dolną, na której zrobiło się pęknięcie z boku, od wsiadania/ wysiadania. Mam fotele pół- skóra, i trochę mnie to irytuje. I teraz nie wiem, czy pasuje tam też tapicerka od fotela pasażera lub angielskiej wersji Opla, czy tylko tapicerka od kierowcy?
Pozdrawiam.