Bład B1000 po wymianie BIDa na GIDa
-
weraas
- Przeglądacz
- Imię: Rafał
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Witam po wymianie wyświetlacza z BIDa na GIDa w zakładce display mam aktywny błąd B1000 nie daje skasować, auto działa prawidłowo czy ktoś miał coś podobnego. Wyświetlacz był wylogowany i dał się spokojnie zalogować do auta przy pomocy opcoma. Proszę o jakieś rady. Nie bardzo chciałbym wymieniać ECU.dzięki
-
Flora
-
weraas
- Przeglądacz
- Imię: Rafał
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Witam ponownie, tak pozmieniałem ustawienia Can bo po podłączeniu GIDa wywalił mi błąd od klimatyzacji ECC a ja mam półautomat a więc zrobiłem nie występuje i błąd znikł. Niestety cały czas jest B1000 i nie daje się skasować, jak wchodzę w samo ECU to nie ma żadnych błędów. Błąd B1000 jest tylko w module wyświetlacza. A dodam jeszcze, że jak wchodzę w wyświetlacz to ECU się inicjuje po czym wyskakuje okienko z wyborem indeksu i są do wybrania jakby rożne indeksy wyświetlaczy np. .......siemens, .........delphi. Tak jakby ECU nie mógł się automatycznie dogadać z wyświetlaczem i pomimo wybrania różnych indeksów i tak zawsze jak wchodzę w wyświetlacz to pokazuje indeks 1409, może coś trzeba jeszcze ustawić lub dograć ale niestety nie bardzo wiem co i gdzie. dzięki za zainteresowanie
-
Flora
Bardzo możliwe, że Twoje oprogramowanie nie obsługuje zamontowanego wyświetlacza. Jakiś czas temu, chyba u Rafała próbowaliśmy coś zmieniać i stara wersja OP-COMa nie wiedziała z jakim wyświetlaczem się połączyła. Dla GIDa w ZB powinien być indeks 005 jeżeli ma obsługiwać komputer pokładowy lub 004 bez BC.weraas pisze:Tak jakby ECU nie mógł się automatycznie dogadać z wyświetlaczem i pomimo wybrania różnych indeksów
Masz wysypany wsad w wyświetlaczu.weraas pisze:Witam ponownie, tak pozmieniałem ustawienia Can bo po podłączeniu GIDa wywalił mi błąd od klimatyzacji ECC a ja mam półautomat a więc zrobiłem nie występuje i błąd znikł. Niestety cały czas jest B1000 i nie daje się skasować, jak wchodzę w samo ECU to nie ma żadnych błędów. Błąd B1000 jest tylko w module wyświetlacza. A dodam jeszcze, że jak wchodzę w wyświetlacz to ECU się inicjuje po czym wyskakuje okienko z wyborem indeksu i są do wybrania jakby rożne indeksy wyświetlaczy np. .......siemens, .........delphi. Tak jakby ECU nie mógł się automatycznie dogadać z wyświetlaczem i pomimo wybrania różnych indeksów i tak zawsze jak wchodzę w wyświetlacz to pokazuje indeks 1409, może coś trzeba jeszcze ustawić lub dograć ale niestety nie bardzo wiem co i gdzie. dzięki za zainteresowanie
Konfiguracja CAN nie ma nic do tego.
Tylko elektronik z programatorem i wsadem Ci pomoże
Np ja
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.