Opel Zafira 1.8*Benz*140PS*100%Orginał*NAVi*zNiemiec- Orneta

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
mariuszkom

Opel Zafira 1.8*Benz*140PS*100%Orginał*NAVi*zNiemiec- Orneta

#1 Post autor: mariuszkom »

Witam,

prośba jak w poprzednim temacie o spostrzeżenia doświadczonych użytkowników, dotyczące tego auta:

http://otomoto.pl/oferta/opel-zafira-1- ... 68e3f5af97

Z góry dziękuję.
Załączniki
zafira benz.jpg

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#2 Post autor: Bodek »

Klima automat, cztery szyby, czujnik deszczu, czujnik zmierzchu, tempomat, lusterko wsteczne foto, navi70cd, lakierek przyjemny, kiera plastikowa :> i kołpaki - tragedia :> , 6 poduszek, nie 8 - jak w ogłoszeniu.

autko w trasie spisało się bez zarzutów spalanie wyniosło 6,0l/100km - sprzedający chyba pomylił silniki, no może jechał tylko z górki i z wiatrem :>

Spalanie Z18XER - jest kilka rodznków, ale ......
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

u99artur
Mieszkaniec
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: costam
#3 Post autor: u99artur »

Bodek pisze: autko w trasie spisało się bez zarzutów spalanie wyniosło 6,0l/100km - sprzedający chyba pomylił silniki, no może jechał tylko z górki i z wiatrem :>

hehe :) tym bardziej, że z Niemiec go targał czyli jest podejrzenie, że śmigał autostradą... :) a potem ludzie się smucą, że inni to mają 6L/100 a mój w mieszanej autostrada (maks do 140km/h)/krajówka wciagnie 8,5-9,5

Skasowany użytkownik 6483

#4 Post autor: Skasowany użytkownik 6483 »

Nie mam co prawda ZB benzyny ale wydaje mi sie ,że taki wynik spalania jest do osiągnięcia na trasie. Co na to posiadacze benzynek powiedzą? :)

Awatar użytkownika
Rafoooo
Zafiromaniak
Model:
Kontakt:

#5 Post autor: Rafoooo »

Hehe ..... :lol: .... nie ma możliwości osiągnięcia takiego wyniku :P
Życie trzeba przeżyć tak, żeby wstyd było opowiadać, za to przyjemnie
wspominać. :P

Awatar użytkownika
Dariusz-Lopez
Przeglądacz
Imię: Dariusz
Auto: Opel Zafira
Model: ZC
Oznaczenie silnika: B14NET
#6 Post autor: Dariusz-Lopez »

a ja powiem ze jest to mozliwe sam jadac max 90 km osiagnolem 6,2 ale to jak dla mnie nie jazda
Lopez.

Awatar użytkownika
Mat86radom
Zafiromaniak
Imię: Mateusz
Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
Model: MZRCD
Oznaczenie silnika: CITD

#7 Post autor: Mat86radom »

u99artur pisze:
Bodek pisze: autko w trasie spisało się bez zarzutów spalanie wyniosło 6,0l/100km - sprzedający chyba pomylił silniki, no może jechał tylko z górki i z wiatrem :>

hehe :) tym bardziej, że z Niemiec go targał czyli jest podejrzenie, że śmigał autostradą... :) a potem ludzie się smucą, że inni to mają 6L/100 a mój w mieszanej autostrada (maks do 140km/h)/krajówka wciagnie 8,5-9,5
Sorry ale Muszę to napisać: wszyscy piszą że auto przyjechało na kołach :> a prawda w Większości jest taka że handlarzom się nie opłaca targać jednej fury zza miedzy tylko od razu kilka sztuk na lawecie (słowa znajomego handlarza)

mariuszkom

#8 Post autor: mariuszkom »

Ogłoszenie jest nieaktualne. Proszę o przeniesienie tematu do archiwum.

u99artur
Mieszkaniec
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: costam
#9 Post autor: u99artur »

jarecki69 pisze:Nie mam co prawda ZB benzyny ale wydaje mi sie ,że taki wynik spalania jest do osiągnięcia na trasie. Co na to posiadacze benzynek powiedzą? :)
Dariusz-Lopez pisze:a ja powiem ze jest to mozliwe sam jadac max 90 km osiagnolem 6,2 ale to jak dla mnie nie jazda
No właśnie... ja osiągnąłem 6,4 ostateniego lata - po pierwsze ciepełko - to też ma wpływ na spalanie, po drugie miałem kupę czasu i postanowiłem sobie spokojnie jechać, poglądać widoczki i pocieszyć się jazdą - miałem 230km w jedną i tak samo w drugą, tak się złożyło, że na tej trasie ani metra ekspresówki... kulałem się na spokojnie, 90-100km/h... i wyszło 6,4 a to jeszcze nie 6,0.... nie wyobrażam sobie, że ktoś tak jechał z Niemiec ... nie da się wyciągnąć takiego spalania z tego modelu... no chyba, że moja Zosia jednak jest zepsuta, co też jest możliwe :)

Awatar użytkownika
Tunio999
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ex ZB 1.8 SPORT
Model: 2008
Oznaczenie silnika: Z18XER

#10 Post autor: Tunio999 »

Ogłoszenie nieaktualne - archiwum
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
- Albert Einstein

<<< Pozdrawiam Tunio999 >>>

Zablokowany

Wróć do „Archiwum ogłoszeń - Zafira B”