Opel Zafira 1.8*Benz*140PS*100%Orginał*NAVi*zNiemiec- Orneta
Moderator: Tunio999
Opel Zafira 1.8*Benz*140PS*100%Orginał*NAVi*zNiemiec- Orneta
Witam,
prośba jak w poprzednim temacie o spostrzeżenia doświadczonych użytkowników, dotyczące tego auta:
http://otomoto.pl/oferta/opel-zafira-1- ... 68e3f5af97
Z góry dziękuję.
prośba jak w poprzednim temacie o spostrzeżenia doświadczonych użytkowników, dotyczące tego auta:
http://otomoto.pl/oferta/opel-zafira-1- ... 68e3f5af97
Z góry dziękuję.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Klima automat, cztery szyby, czujnik deszczu, czujnik zmierzchu, tempomat, lusterko wsteczne foto, navi70cd, lakierek przyjemny, kiera plastikowa :> i kołpaki - tragedia :> , 6 poduszek, nie 8 - jak w ogłoszeniu.
autko w trasie spisało się bez zarzutów spalanie wyniosło 6,0l/100km - sprzedający chyba pomylił silniki, no może jechał tylko z górki i z wiatrem :>
Spalanie Z18XER - jest kilka rodznków, ale ......
autko w trasie spisało się bez zarzutów spalanie wyniosło 6,0l/100km - sprzedający chyba pomylił silniki, no może jechał tylko z górki i z wiatrem :>
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
-
- Mieszkaniec
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: costam
hehe tym bardziej, że z Niemiec go targał czyli jest podejrzenie, że śmigał autostradą... a potem ludzie się smucą, że inni to mają 6L/100 a mój w mieszanej autostrada (maks do 140km/h)/krajówka wciagnie 8,5-9,5Bodek pisze: autko w trasie spisało się bez zarzutów spalanie wyniosło 6,0l/100km - sprzedający chyba pomylił silniki, no może jechał tylko z górki i z wiatrem :>
- Dariusz-Lopez
- Przeglądacz
- Imię: Dariusz
- Auto: Opel Zafira
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: B14NET
a ja powiem ze jest to mozliwe sam jadac max 90 km osiagnolem 6,2 ale to jak dla mnie nie jazda
Lopez.
- Mat86radom
- Zafiromaniak
- Imię: Mateusz
- Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
- Model: MZRCD
- Oznaczenie silnika: CITD
Sorry ale Muszę to napisać: wszyscy piszą że auto przyjechało na kołach :> a prawda w Większości jest taka że handlarzom się nie opłaca targać jednej fury zza miedzy tylko od razu kilka sztuk na lawecie (słowa znajomego handlarza)u99artur pisze:hehe tym bardziej, że z Niemiec go targał czyli jest podejrzenie, że śmigał autostradą... a potem ludzie się smucą, że inni to mają 6L/100 a mój w mieszanej autostrada (maks do 140km/h)/krajówka wciagnie 8,5-9,5Bodek pisze: autko w trasie spisało się bez zarzutów spalanie wyniosło 6,0l/100km - sprzedający chyba pomylił silniki, no może jechał tylko z górki i z wiatrem :>
-
- Mieszkaniec
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: costam
jarecki69 pisze:Nie mam co prawda ZB benzyny ale wydaje mi sie ,że taki wynik spalania jest do osiągnięcia na trasie. Co na to posiadacze benzynek powiedzą?
No właśnie... ja osiągnąłem 6,4 ostateniego lata - po pierwsze ciepełko - to też ma wpływ na spalanie, po drugie miałem kupę czasu i postanowiłem sobie spokojnie jechać, poglądać widoczki i pocieszyć się jazdą - miałem 230km w jedną i tak samo w drugą, tak się złożyło, że na tej trasie ani metra ekspresówki... kulałem się na spokojnie, 90-100km/h... i wyszło 6,4 a to jeszcze nie 6,0.... nie wyobrażam sobie, że ktoś tak jechał z Niemiec ... nie da się wyciągnąć takiego spalania z tego modelu... no chyba, że moja Zosia jednak jest zepsuta, co też jest możliweDariusz-Lopez pisze:a ja powiem ze jest to mozliwe sam jadac max 90 km osiagnolem 6,2 ale to jak dla mnie nie jazda