Luzy na przegubach wewnętrznych
Moderator: Sebu$
-
milosz219
Luzy na przegubach wewnętrznych
Mam luzy na obu przegubach wewnętrznych.Trzęsie mi kabiną przy rozpędzaniu auta.Prawdopodobnie dwie półosie z przegubami do wymiany.Czy istnieją w sprzedaży same przeguby wewnętrzne lub zamienniki półosi, bo o oryginal nie pytam z wiadomych względów.
-
Sylwek
Kolego, jestem po wymianie obu przegubów wewnętrznych. Dziwnym trafem się składa, że każdy z nich wymieniam w odstępie roku czasu.
Nie było możliwości regeneracji przegubu, nie mogłem nigdzie dostać zamienników. Musiałem zagryść zęby i zgłosić się do ASO. średnio ok 2000,- i 2 tygodnie czekania, bo ściągają z Niemiec.
Dla pocieszenia dodam, że ostatnio ściągałem lewy przegub i podobno w magazynie w Deutschlandzie mieli jeszcze 3 sztuki
Nie było możliwości regeneracji przegubu, nie mogłem nigdzie dostać zamienników. Musiałem zagryść zęby i zgłosić się do ASO. średnio ok 2000,- i 2 tygodnie czekania, bo ściągają z Niemiec.
Dla pocieszenia dodam, że ostatnio ściągałem lewy przegub i podobno w magazynie w Deutschlandzie mieli jeszcze 3 sztuki
-
milosz219
-
olo018
Halo ,zobacz powinien pasować chodz nie wiem jaki masz silnik .
http://www.allegro.pl/item1000466037_pr ... ectra.html
http://www.allegro.pl/item1000466037_pr ... ectra.html
-
milosz219
-
milosz219
-
sobit
ja mam podobne objawy od roku, bo niestety brak funduszy.. Jeden mechanik zwalał na koła, ale powiedział, że może być półoś skrzywiona. Korzystając z okazji, pożyczyłem koła od kuzyna, bo mu leżały(nie były jednak pewne) i przerzuciłem. Nic to jednak nie pomogło, więc miesiąc temu pojechałem wymienić(w innym zakładzie) tą półoś razem z przegubami i dalej bez zmian. Tam mi znów powiedzieli, że mam wymienić koła i ustawić zbieżność, to coś podziałają. Faktycznie przez te trzęsienie, opony już nie wyglądają najlepiej. Zawaliłem jednak sprawę, bo powiedziałem tym mechaniką, żeby zajrzeli tylko na jedną stronę, a drugiej półosi już nie ruszali i to może być to. Ewentualnie coś we skrzyni... Objawy mam całkiem podobne. Trzęsienie czuć w czasie przyśpieszania od 60 - 90. Czym większe obciążenie silnika tym bardziej.