Problem z oświetleniem wnętrza/kabiny samochodu
-
rutrag
Problem z oświetleniem wnętrza/kabiny samochodu
witam - problem polega na tym, że po otwarciu drzwi czy to są drzwi przednie czy tylne powinna palić się oswietlenie wenatrz samochodu - u mnie niestety tak nie jest - w czym może tkwić problem? - powiem tylko, że co do elektryki to wymieniane były tylko tylne prawe drzwi i czy jest szansa, że coś jest źle podłączone czy co???? - a może j - est coś zrąbane innego???dzięki za odpowiedzi - pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 29 paź 2017, 18:03 przez rutrag, łącznie zmieniany 1 raz.
-
BajBus
-
rutrag
-
Jacko
-
rysiaczek!vippp
-
rutrag
-
shell'a
- timi68
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Volvo S60 D5 AWD 215/440
- Model: II
- Oznaczenie silnika: D5-2.4
Ale wtedy oświetlenie świeciło by cały czas, ja obstawiał bym odłączenie masy.shell'a pisze: zwiera prawdopodobnie do masy cały czas i podaje sygnał do sterownika a ten podaje napięcie do żarówek .
Najprościej było by zapytać tego machanika co zrobił.
-
shell'a
- timi68
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Volvo S60 D5 AWD 215/440
- Model: II
- Oznaczenie silnika: D5-2.4
Jeśli ustawi na pozycję środkową to zasilanie idzie z przełącznika a nie drzwi.shell'a pisze:rutrag napisał/a:
a umnie jest że jak wezmę na pozycje środkową to pali się cały czas - nie gaśnie
Więc o co chodzi kolego timi68?
-
wyspiarzarecki
Witam wszystkich
Podlacze sie do tematu poniewaz dzisiaj po przekreceniu kluczyka w stacyjce i po odpaleniu autka rowniez mi nie zgasly ale dwa swiatla w podsufitce/przod i tyl/.Myslalem ze moze drzwi sa nie domkniete,sprawdzilem wszystkie i dalej to samo.Po przyjezdzie do domu wlaczylem alarm i zauwazylem ze na pulpicie jest podswietlone zamkniecie drzwi
.Na razie wylaczylem tylnie swiatlo z przodu wyjalem zarowke ale nie wiem co dalej.Czy ktos z Was mial juz podobne objawy? Cntralny zamek dziala /zamyka wszystkie drzwi/Sygnalizacja otwartych drzwi rowniez dziala.Prosze o pomoc
Podlacze sie do tematu poniewaz dzisiaj po przekreceniu kluczyka w stacyjce i po odpaleniu autka rowniez mi nie zgasly ale dwa swiatla w podsufitce/przod i tyl/.Myslalem ze moze drzwi sa nie domkniete,sprawdzilem wszystkie i dalej to samo.Po przyjezdzie do domu wlaczylem alarm i zauwazylem ze na pulpicie jest podswietlone zamkniecie drzwi