[A] - wamka18 - 2.0T OPC, 192KM, 2002r.
- wamka18
- Zafiromaniak
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira 2.0T ST2 Astra G Bertone 1.8 16v
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
Mała poprawka fabryki.
Przed
Po
Manetka z przekaźnikiem wydłubana z omegi. Montaż znośnie prosty ale w AF było łatwiej, najważniejsze że działa . Tylko jestem ciekaw dlaczego fabrycznie tego nie montowani bo moim zdaniem różnica w cenie byłą by minimalna a przydatność na pewno większa niż przyciemnienia oświetlenia deski rozdzielczej.
Przed
Po
Manetka z przekaźnikiem wydłubana z omegi. Montaż znośnie prosty ale w AF było łatwiej, najważniejsze że działa . Tylko jestem ciekaw dlaczego fabrycznie tego nie montowani bo moim zdaniem różnica w cenie byłą by minimalna a przydatność na pewno większa niż przyciemnienia oświetlenia deski rozdzielczej.
a ja ciągle szukam mojej... gadżet wyśmienity, bo wnerwia mnie brak regulacjiSebu$ pisze:kiedyś kupiłem manetkę i .... zapomniałem ją założyć ...
dzięki za przypomnienie
ps. Kiedyś miałem Passata B4 i strasznie mnie dziwiło, że "program" działo raz szybciej, raz wolniej. Później wyszukałem, że tam jest "program" programowany czyli włączasz wycieraczki w programie i po czasie w jakim wyłączysz i włączysz program to tak wycieraczki się uczą z jaką częstotliwością mają śmigać po szybie. Jak człowiek nauczy się używać to ekstra gadżet, ale niestety ma wadę - zużywa się szybciej manetka od pstrykania, a nie taki suwak z Omegi
Po wypłacie trzeba poszukać gadżetu, bo mało jest takich z Omegi kombi i do tego z komputerem
- Mat86radom
- Zafiromaniak
- Imię: Mateusz
- Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
- Model: MZRCD
- Oznaczenie silnika: CITD
foteliki luks - miałem w poprzednim aucie identyczne i chętnie bym takie do zosi zapodał
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- wamka18
- Zafiromaniak
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira 2.0T ST2 Astra G Bertone 1.8 16v
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
Zgadza się jakieś przygody miała jak na 16-letnie auto. Pomalowana cała do koło oprócz dachu i klapy z tyłu ale mierzona była miernikiem to wyszło że jest druga warstwa i jakaś przygoda z tylnym błotnikiem bo jest szpachel ale miernik jeszcze pokazywał czyli szpachel nie przekracza 1mm. Pod boczkami sprawdzałem raczej ćwiara nie była wstawiana. Za to silnik 210tys suchy i zalany 5w40. Dużo rzeczy wymienione na nowe po servisie. Na razie muszę zrobić parę drobiazgów typu MID do naprawy, ścieżki na tylnej szybie bo co druga chodzi i takie tam potem przedstawię ją dokładniej w odpowiednim dziale.
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
wamka18, jak masz pytania odnośnie qp to juz śmigam 10lat.lampy przód na ciemne zmień bo każda bertone miała w serii ciemne lampy
- gRZENIU
- Zafiromaniak
- Imię: Grzegorz
- Auto: Signum
- Model: Polift
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Ładne złotko , już czekam na prezentację w odpowiednim dziale ...
Ostatnio zmieniony 29 lut 2016, 05:49 przez gRZENIU, łącznie zmieniany 1 raz.